Lurer du på hva du skal ha til middag i helga? Forfatteren av Skjærgårdsliv er neste forfatter ut i spalten Min favorittrett. Her deler forfatterne sine aller beste oppskrifter med deg.
Tekst: Jeanette Semb
Favorittretten min er kyllingsuppe a la Randi!
Du trenger:
50 gram smør
1 løk
1 eple
3 dl vann
Hakkede tomater på boks
1 terning hønsebuljong
To kyllingfileter
3 dl fløte
Du begynner med ca. 50 g smør i kasserollen.
Skjær opp små biter av en løk og et eple og putt det oppi kasserollen.
Dette skal blankes lett, før du heller oppi 3 dl vann, krøsja tomater på boks, gjerne den med basilikum eller med hvitløk, pluss en hønsebuljong terning.
En vri på oppskriften er å bruke en boks med hermetisk ananas i suppen, i tillegg. Dette gjør at suppen får en frisk og god smak.
Suppen skal koke på svak varme mens du steker to oppskårede kyllingfileter, og putter deretter disse opp i gryta.
En halvtime før servering, heller man oppi 3 dl fløte. Og vips så er suppen øyeblikkelig klar til å spises!
Server den gjerne med deilig brød til. Man kan også putte en dæsj med philadelfiaost på toppen av suppeskålen når den er klar for servering.
Håper det smaker, vel bekomme! 🙂