I dag er det Lokketoners dag!

I dag sender vi et stort til lykke og gratulerer til Sigrid Lunde! Lokketoner 1 finner du i dagligvare og kiosk over hele landet i dag, og det må feires!

Lokketoner er Sigrid Lundes andre serie. Siste bok av Jordmoren var i salg 8. oktober 2012, og nesten nøyaktig ett år senere er Lokketoner i butikkene. Bøkene vil utkomme hver fjerde uke. Noen lesere har spurt om Lokketoner blir like lang som Jordmoren, og det har Sigrid ingen planer om. Foreløpig har hun en «skrive-tidshorisont» på to, tre år.

I Lokketoner møter vi Synnøve som bor i Sæterdalen på Nordmøre. Synnøve er en av ungdommene som går for presten dette året, og fra kirkegården lyder de spede tonene fra en seljefløte, myke og lokkende. Hun følger tonene, og gradvis oppstår det et bånd mellom henne og fløytespilleren, fattiggutten Bent Røysa. Synnøves bestemor ser ikke på dette vennskapet med blide øyne. Hun ønsker seg vekk fra sulten og armoden på den vesle husmannsplassen, og vil at Synnøve skal gifte seg rikt – og hun har allerede sett seg ut en passende kandidat: Oddvar Einbakk. Han gjør sine hoser grønne hos Synnøve, som kjenner sin plikt. Men seljefløytens toner forstummer ikke …

Serien begynner tidlig på 1800-tallet, og her kan du se lanseringsfilmen vi har laget:

Dersom du ikke abonnerer på NorskeSerier, kan du bestille boken gratis på våre nettsider.

Her kan du lese første kapittel av serien: