Månedens leser er Monica!

Vi har nå trukket månedens leser for oktober, og den heldige er Monica Frang Øye fra Oslo. Gratulerer, Monica!  

origADbilde774061266Monicas store lidenskap er å lese bøker. Hun har alltid vært en ivrig bibliotektilhenger, og den første serien hun kom over var Sagaen om Isfolket.

– Etter første bok var jeg fortapt, og jeg lånte alle bøkene etter hvert som de kom ut. Jeg elsker overnaturlige historier og okkulte ting, sier Monica.

Monica har lest massevis av serier, men det er noen hun har likt litt bedre enn andre. Favorittene hennes er Novemberbarn av Yvonne Andersen (tidligere Fjeld), Ingebjørg Olavsdatter av Frid Ingulstad, Østenfor sol av Synnøve Eriksen og alle seriene til Margit Sandemo.

– Skal jeg trekke ut en favoritt fra disse, må det være Ingebjørg Olavsdatter. Jeg elsker norsk historie og å lese om tidligere levde personer, spesielt folk som jeg langt ute er i slekt med – og det fant jeg i disse bøkene. Handlingen er spennende, det er lettskrevet og serien inneholder mange overnaturlige hendelser, noe som fascinerer meg. Ingebjørg er en uforglemmelig karakter!

Monica har likt å lese hele livet, og leser serieromaner fordi det er god underholdning.

– Jeg ønsker gjerne å finne ut mer om karakteren enn det som man får i en vanlig bok. I en romanserie kan man gå mer i dybden, og jo flere bøker du leser, jo bedre blir du kjent med karakterene. Jeg ser for meg hvordan personene ser ut, ser at scenene utspinner seg som i film, og desto mer jeg leser, jo bedre skriver jeg selv. Det er godt for hukommelsen og gir meg masse energi. Det er også deilig avslapning. Jeg koser meg, forteller Monica.

Monica har også en bokblogg, www.lesehest.net, hvor hun skriver om alle seriene hun leser og gir karakterer til bøkene. Besøk den gjerne!

Som “månedens leser” får Monica en bokpakke og en hilsen fra sin favorittforfatter, Frid Ingulstad. Gratulerer igjen!  

Ingebjorg Olavsdatter1   novemberbarn_18   Ostenforsolen

Vil du bli månedens leser? Hver måned trekker vi ut en heldig leser som får en tykk bokpakke og en signert hilsen fra sin favorittforfatter. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no. Skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier, og merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt inn en nominasjon til oss? Da trenger du ikke å sende en ny mail! Vi trekker månedens leser blant alle nominasjonene som har kommet inn, uavhengig av når!