Og vinnergenseren er ……

INgrid
Ingrid med den brune vinnergenseren!

Vi er overveldet over responsen på vår uoffisielle strikkekonkurranse; vi fikk inn hele 145 stemmer! Det var delte meninger om hvilken genser som var den fineste, men stemmene er nå talt opp og vi har en vinner! 

Genseren som stakk av med seieren er DEN BRUNE! Ingrid (på bildet til høyre) får en twist-pose på neste redaksjonsmøte (som hun kanskje bør gi videre til moren, som overtok strikkeprosjektet etter en halv brystdel).

Den heldige vinneren av Soloppgang-strikkebok-pakken er Ellen Marie Wold. Gratulerer! Du får en bokpakke bestående av de seks første Soloppgang-bøkene og to strikkebøker: Masker og interiør av Tine Solheim og Strikk fra Setesdal av Arne og Carlos!

Ideen til strikkekonkurransen fikk vi da Jorunn Johansen fikk tilsendt en Skappelgenser fra en av sine lesere. Leseren heter Mette Mørk Hegdal, og vi har tatt en prat med damen som skapte Skappel-misunnelse blant redaksjonens strikkere:

Vi antar at dette ikke er den første Skappelgenseren  du har laget. Hvor mange har du strikket?
– Denne genseren som Jorunn fikk, er genser nummer 30 siden september i fjor. Favorittfargene mine er grå og lys beige.

Hva er din «strikkeutdannelse»?
– 
Min strikkeutdannelse startet hos min mor, mens jeg gikk på barneskolen. Jeg strikket min første genser på ungdomsskolen, og etter det har det vært strikking som gjelder!

017
Mette Mørk Hegdal

Har du noen andre selvlagde strikkefavoritter?
– 
Mitt favorittmønster er Marius, mer norsk kan det ikke bli. Jeg har strikket åtte damegensere med Marius så langt i år. Min andre store lidenskap er sokkestrikking, og favoritten der er Denversokken fra Garnstudio. Dem har jeg ikke tall på hvor mange jeg har strikket av de siste to årene.

Hva er ditt neste strikkeprosjekt?
– Mitt neste prosjekt er en lys Dorthe til min svigermor til jul. Og masse sokker til mannen min og sønnen vår så fort jeg får tid!

Er Soloppgang den første serien du leser?
– 
Jeg ble kjent med Jorunn da hun akkurat hadde begynt å skrive den forrige serien sin, Fossefall. Jeg er ingen pocketserie leser, men gav det en sjanse og angret aldri på det. Leste alle 55 bøkene hennes. Da hun startet opp med Soloppgang, måtte jeg jo, som hennes største fan, lese den også. Og Jorunn svarer til forventningene. Så jeg som ALDRI skulle lese en serie, er stor fan av det nå. Og jeg venter og venter på neste bok …..

– Helt til slutt vil jeg gjerne få si at Jorunn Johansen er en utrulig flott dame. Jeg håper det kommer masse lesestoff fra henne i framtiden. Jeg har Soloppgang 1 med en hilsen og autografen hennes i hylla mi. Den skal jeg ta godt vare på!

Jorunn Johansen
Jorunn med genseren Mette strikket til henne!