Godt å gjøre noe annet også …

Jeg er et ekstremt utålmodig menneske, så hvordan jeg i det hele tatt klarer å forholde meg til å skrive lange serieromaner, er ikke helt til å skjønne.

Christin Grilstad PrøisIblant gir det utslag som f.eks. jobbsøking, fordi jeg desperat trenger påfyll av et eller annet. En trang jeg ikke kan definere som noe annet enn «en trang til å gjøre noe annet enn å sitte dag etter dag og skrive side etter side, kapittel på kapittel, bok etter bok».

Før sommeren grein jeg meg til et engasjement på årets «Farmen-produksjon» for TV2, der jeg medvirket som manusforfatter på dramalinja. Har «Farmen» manus? tenker du kanskje nå, og jo da, den har da det. Historien bakenfor årets farmengård skal konstrueres. Det skal være en grunn til hvorfor forpakterne kommer til gården, og hvis du er Farmen-seer så vet du at det har skjedd saker og ting underveis; et linlager brenner, forpakterne ble bedt i gullbryllup på nabogården, det står en artikkel om en uredelig fabrikkeier i avisen osv.

Slike hendelser syslet og puslet jeg altså med før sommeren, og det har vært morsomt å følge årets Farmen-sesong og se små ideer signert undertegnede dukke opp. Det er godt å gjøre litt annet enn å skrive Livets lenker, og gevinsten er at når jeg da er ferdig med dette «andre», så er det alltid veldig godt å krype tilbake til kontoret, lukke døra og være min egen mentor og sjef igjen.

Så får vi se da, hva jeg finner på neste gang utferdstrangen rammer. 🙂

Farmen

På befaring på årets Farmen-gård før gjerder ble satt opp og jorda ble pløyd og dyrket. Gufs fra fortida fant vi også; sauesjelett.