Frids yndlingsscene

Ingulstad_FridSeriene du leser er full av minneverdige, dramatiske, rørende og romantiske scener. Noen scener gjør imidlertid større inntrykk på oss enn andre, og vi husker dem lenge etter at boken er ferdiglest.

Sånn må det vel være for forfatterne også? Vi spurte Frid Ingulstad om hvilken scene hun husker aller best fra bøkene hun har skrevet: 

– Yndlingsscenen min tror jeg må være en scene fra «Ildkorset», serien som er bygd på min roman «Mannemakt og mørkemakter». I scenen har Ingerid (som jeg i «Ildkorset kalte Marine) blitt dømt til døden og moren får høre dommen. Det er en gripende scene, grusom og ufattelig, kanskje mest fordi det skjedde i virkeligheten.  Jeg synes selv jeg fikk frem morens reaksjon slik jeg tror den kan ha vært, tiden og miljøet tatt i betraktning.

– Når det er sagt, er det nok «Sønnavind» som står mitt hjerte nærmest.  Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg fikk tegnet et bilde av Peder som gjorde at både jeg selv og leserne ble glad i ham.  Da  han var liten,  plumpet han stadig ut med noe han ikke burde ha sagt – i hvert fall ikke der og da, og det var smertefullt da valpen han fant, måtte avlives fordi de ikke hadde råd til å beholde den.

– En av leserne utbrøt en gang:  «Jeg får lyst til å ta med meg Peder hjem». Slik har jeg også følt det.

8562920    mannemakt