Månedens leser i januar er Britt

BrittVi har nå trukket månedens leser for januar (litt på etterskudd), og den heldige er Britt Kristin Synnes. Gratulerer, Britt!

– Jeg begynte å lese serieromaner i år 2000 og har ikke angret en dag på det, forteller Britt.

– Jeg liker å lese om hvordan det var å leve i Norge på 1800- og 1900-tallet. Jeg har lest mange serier, blant andre Livsarven, Flammedans, Fiolsteinen, Rosehagen, Storgårdsfolk, Sønnavind, Morshjerte, Odelsjenta, Fossefall, Novemberbarn, Arvesynd, Østenfor sol, Farsarven, Sagaen om Sunniva, Havets datter, Polarnetter, Ingebjørg Olavsdatter.

Britt synes det er vanskelig å velge ut en favorittserie, for det er så mange gode serier. Men dersom hun må velge én, må det bli Sønnavind.

– Den står nok mitt hjerte nærmest. Jeg lever meg inn i tiden og føler at jeg nesten er der selv; gråter i motgang og smiler i medgang. Det som er spesielt med denne serien, er at det er mye handling og spenning. Jeg synes det er flott hvordan Frid Ingulstad beskriver virkeligheten for arbeiderklassen, kampen for å overleve hver dag og det store klasseskillet.

Britt beundrer også Elise i Sønnavind for alt hun står for.

– Jeg beundrer henne for hennes sterke karakter og hvordan hun bretter ut «vingene» sine for alle og enhver og tar de inn i varmen. Som ung må hun ta ansvar for søsken og sin syke mor, forteller Britt.

Som månedens leser får Britt en hilsen fra favorittforfatteren sin, Frid Ingulstad, og en bokpakke.

Vil du bli månedens leser? Hver måned trekker vi ut en heldig leser som får en tykk bokpakke og en signert hilsen fra sin favorittforfatter. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no. Skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier, og merk e-posten med “månedens leser”.

Har du allerede sendt inn en nominasjon til oss? Da trenger du ikke å sende en ny mail! Vi trekker månedens leser blant alle nominasjonene som har kommet inn, uavhengig av når!