Fra serie til krim

Vinter 2014 511Kjære lesere!

For halvannet år siden kom den siste boken i Livsarven ut. Da serien gikk mot slutten, hadde jeg allerede en stund grublet over hva jeg skulle gjøre når siste manus var levert. Når man skriver, leter man etter og samler på ideer som kan bli til gode historier, og i bakhodet mitt hadde jeg «ruget» på en slik historie en tid. Denne historien var imidlertid ikke en serie, men krim.

Jeg begynte å jobbe med Jernjomfruen samme dag som jeg leverte siste manus i Livsarven. Jeg jobber alltid med plottet først, og denne gangen hadde jeg tre–fire historier jeg forsøkte å finne en «bro» mellom. I oppstartsfasen liker jeg å ha store ark der jeg tegner opp hovedlinjene, skriver notater og lager bildecollager. Litt etter litt tok historien form, jeg planla handlingslinjene detaljert og fant frem til personkarakterer som kunne bære historien. Samtidig gjorde jeg research, et møysommelig, men veldig morsomt og spennende arbeid.

Da jeg hadde hele handlingsgangen klar, begynte jeg å skrive. For første gang på mange år hadde jeg ikke en innleveringsfrist å forholde meg til, og det var godt å kunne bruke den tiden jeg trengte. Som regel setter jeg med ned foran pc-en i halv nitiden. Etter å ha sjekket mailer og lest nyheter – og drukket en kopp kaffe – faller jeg inn i skrivemodus. Handlingen flimrer som en film i hodet, og jeg forsøker å feste filmen til papiret.

Gjersoe_Jernjomfruen

For hver dag ble manuset litt lengre, og etter nærmere ett års arbeid med Jernjomfruen var boken slik jeg mente den burde være. Da jeg sendte manuset til forlaget hadde ingen lest det jeg hadde skrevet, så om manuset ble refusert, kunne jeg ikke skylde på andre enn meg selv om et års jobb var bortkastet. Etter noen nervepirrende dager kom beskjeden: Manuset var antatt!

Nå gjenstår en helt annen del av det å være forfatter: lanseringstiden. Når jeg skriver, tenker jeg sjelden på at boken på et tidspunkt skal selges. Men fra et stille liv i min nedsnødde skrivehule, skal boken – og jeg – nå ut.

Håper de av dere som får lyst til å lese Jernjomfruen, vil like den!

Vinterlig hilsen fra Ann-Christin

Bestill en signert utgave av «Jernjomfruen»:


Har du lyst på en signert utgave av Ann-Christins bok, med en hilsen fra henne? 

Vi selger boken til kun kr 305,- – inkludert signatur! Ordinær pris er 349,-.

Klikk her for å bestille.