Skriv starten på en ny serie og vinn 100.000 kr!

I forbindelse med NorskeSeriers 20-årsjubileum utlyser vi en stor manuskonkurranse! Har du en god idé til en ny romanserie? Vi ønsker å høre om den! 

Hvordan deltar jeg?
Skriv fem prøvekapitler, cirka 20 sider eller 20 000 ord, og en kort beskrivelse av den videre handlingen i seks bøker. Da er du med i konkurransen om 100 000 kroner – og muligheten til å få din serie utgitt. Og skulle du ikke vinne, kan det hende vi kan bruke manuset ditt likevel.

Send ditt manus til manuskonkurranse@cappelendamm.no senest 30. april 2014! For mer info, ring Torhild Berg på tlf. 21 61 74 51, mellom 9.00 og 15.00.

Lesebilde

7 konkurranser på 14 år
For åttende gang utlyser NorskeSerier en manuskonkurranse. Den første konkurransen vi avholdt i 1999 ble vunnet av Eva Stensrud med Storgårdsfolk og Dag Ove Johansen med Sjamanens rike. Storgårdsfolk har blitt tidenes lengstlevende serie – i hele tolv år har Eva Stensrud og hennes lesere hygget seg med fortellingen om Johanna og livet på Stor Guldberg gård på Hedmarken. Med årene har mange gode serier sprunget ut av konkurransene. Berit Sandvikens Lassjenta og Jane Mysens Flammedans har vunnet både førstepremie og lesernes hjerter. Flere populære serier som kom til NorskeSerier som bidrag i en manuskonkurranse: Havets datter, Barn av stormen, Cornelia, Sagaen om Sunniva, Novemberbarn, Maria av Svaneberg – for å nevne noen.

Hva kan det handle om?
Nesten hva som helst. Hvis du er seriebokleser, ser du at de seriene som blir populære er jordnære fortellinger fra vanlige menneskers liv i Norge. Ofte – men ikke nødvendigvis – i «gamle dager». Ofte – men ikke nødvendigvis – med en sterk kvinne i sentrum. Det viktige er at din fortelling skaper følelser hos leseren, at leseren får en relasjon til dine romanpersoner.

Hvor mye skal jeg skrive?
Du trenger ikke vise fram manus til en hel bok, eller en hel serie. Det er nok at redaksjonen kan se at du har en god idé. Til det trenger vi noen prøvekapitler, ca 20 000 ord som viser hvordan du skriver. Pluss noen nedskrevne tanker om handlingen videre. Hvis du kan skrive en side eller to om det viktigste som skal skje i de neste fem-seks bøkene holder det fint. Og om du har manus til en eller flere hele bøker, ser vi selvsagt gjerne på det også.

Hvordan skal manuset se ut?
Din tekst må være skrevet i et digitalt dokument. Det enkleste er at du sender oss en e-post med et Word-dokument. Vi stiller ingen spesielle krav til hvordan sidene ser ut, bruken av fonter, marger eller linjeavstand. Vi leser selvsagt gjerne manus på papir, hvis du foretrekker å levere manus slik.

Kan jeg være anonym?
Det er viktig at du ikke merker manuset med ditt eget navn, siden juryen ønsker å bedømme ethvert manus på dets egen kvalitet, uavhengig av hvem forfatteren er. Ditt navn skal stå i et følgebrev sammen med adresse, telefon og e-postadresse. Dette blir registrert kun av konkurransens administrator.

Hva skjer hvis jeg bommer på innhold?
Det kan hende at ditt manus passer bedre i andre avdelinger av forlaget. Juryen bestreber seg i så fall på å hjelpe deg videre til riktig redaksjon.

Hvor kan jeg finne inspirasjon og råd?
Det fins massevis av skrivetips på nettet og i bøker. Å lese og studere NorskeSerier er også god læring.

Når må jeg levere?
Siste frist er onsdag 30. april til e-postadressen manuskonkurranse@cappelendamm.noHvis du er ferdig før den tid – send inn! Juryen leser fortløpende.

Hvem er juryen?
Redaksjonen i Cappelen Damms utgivelsesprogram NorskeSerier er landets mest erfarne når det gjelder underholdningslitteratur og serieromaner. Alle i redaksjonen deltar i juryarbeidet.  Juryen ledes av redaksjonssjef Bjørg Larsen Rygh. Redaksjonskonsulent Thorhild Berg, thorhild.berg@cappelendamm.no, tlf 21 61 74 51 administrerer konkurransen og svarer på spørsmål.

Når får jeg tilbakemelding?
Du vil få en bekreftelse fra forlaget på at ditt konkurransebidrag er mottatt. Litt avhengig av hvor mange bidrag som komme inn, trenger juryen en måned eller to til å kåre en vinner. Før sommerferien skal alle konkurransedeltakere få beskjed om resultatet.

Hva skjer hvis jeg vinner?
Du blir invitert til forlaget Cappelen Damm midt i Akersgata i Oslo til en intern feiring og du får kr 100 000 til din konto. Disse pengene kan du bruke akkurat som du ønsker, det er ingen betingelser knyttet til premien. Du må ta høyde for at premien blir beskattet, men under gunstige betingelser kan premien være skattefri. Og så begynner diskusjoner med redaksjonen om hvordan dere sammen kan utvikle din idé til en underholdende serie. Deretter håper vi at du har tid og lyst til å SKRIVE for alvor. Det tar ofte et år eller to å utvikle en serie slik at den kan bli utgitt. Underveis vil du få forskudd for leverte manus.

Hva skjer hvis jeg ikke vinner?
Da får du et pent formulert brev eller e-post. Kanskje med en oppfordring til å skrive mer – øvelse gjør mester. Det fins mange eksempler på forfattere som ikke vant konkurransen, men som med skriveglede, idérikdom, iherdighet, og ikke minst hardt arbeid har skrevet serier som har fått mange lesere og stor suksess. Som regel finner juryen noen ikke-vinnere som forlaget også ønsker å samarbeide med.

Kanskje akkurat DU er vår neste, store serieforfatter…

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *