Hurra for Misteltein og Elisabeth!

Misteltein1_ForsideEndelig har dagen kommet! I dag er det Mistelteins “fødselsdag”.  Vi roper høyt hurra for Misteltein og Elisabeth Hammer, som har skrevet nok en fantastisk romanserie. 

Misteltein er Elisabeths andre serie, og her får du bli med til hjembyen hennes, Horten. Året er 1918, og spanskesyken kommer til byen. Ungjenta Selma vekkes midt på natten og ser moren forsvinne ut i mørket. Selma følger etter. Moren er sykepleierske og hjelper mannskapet på et skip ved kaia. Uheldigvis blir hun smittet selv …

– Jeg er født og oppvokst i Horten, og etter at jeg fikk egne barn har jeg blitt stadig mer opptatt av identitet og tilhørighet. Samtidig gikk det opp for meg at jeg ikke visste så mye om byen min. Da jeg satte meg ned for å lære mer, våknet det et ønske om vise frem byen min og hvordan det var å leve her på det harde, men glade 20-tallet. Horten var mye mer spennende og allsidig enn jeg hadde trodd; et samfunn som utviklet seg eksplosivt både på godt og vondt, forteller Elisabeth.

På radioen
I dag tidlig var Elisabeth på P1 for å snakke om Misteltein (du kan høre innslaget her). Der fortalte hun litt om hva Misteltein handler om.

Misteltein handler først og fremst om samholdet i en familie, og kjærlighet og omsorg i vanskelige tider med usikker inntekt. De håpet om et bedre liv, om en dag å slippe det tyngste strevet og få til noe på egen hånd, på tross av klasseskille og maktmisbruk. Og midt oppi det hele, står byen overfor denne grusomme frykten, som preger dem alle.

Vi sender massevis av lykkeønskninger til Elisabeth, og takker henne for nok en gripende romanserie og all lesegleden hun sprer!

Her kan du se reklamefilmen vi har laget for serien:

Og her kan du lese de første kapitlene av boken:

Bruk pilene for å bla fram og tilbake i boken. Du kan også klikke på boken («Expand») for å få en større versjon. 

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *