Et boktårn på 128 Mount Everest

NorskeSerier_MountEverest (3)I dag feirer NorskeSerier sitt 20-årsjubileum! På 20 år har vi sendt ut 75 millioner bøker til det norske folk. Legger du alle bøkene i en stabel, får du et boktårn som vil utgjøre 128 Mount Everest oppå hverandre.

Serieromaner er landets meste populære lesestoff. Over en halv million nordmenn følger fast én eller flere serier. På 20 år har NorskeSerier utgitt 75 ulike serier av 40 ulike forfattere. De svimlende tallene med 75 millioner bøker på 20 år, kan uttrykkes på en annen måte: Hvert minutt i 20 år har vi sendt ut sju serieromanbøker til leserne. Her er det snakk om et bokeventyr. Vel så viktig som de svimlende opplagstallene er de gode følelsene og den lesegleden disse bøkene har skapt.

Eventyret begynte i 1994, da den første romanserien Blodsbånd av Sverre Årnes kom fra forlaget SEMIC, som senere ble en del av Egmont og nå hører til Cappelen Damm. Det hele startet som en liten konkurrent til Bladkompaniet, som siden Sagaen om Isfolket i 1982 hadde vært enerådende på markedet for historiske underholdningsromaner. I 2007 begynte vi å kalle oss NorskeSerier, og da hadde vi for lengst passert konkurrentene og blitt markedsledende med god margin.

Sonnavind-68

I dette bokeventyret er det mange norgesrekorder. Serien Sønnavind av Frid Ingulstad startet som en 100-års markering av 1905 i 2005. Den er nå ute med bok 68 – rekord, ja, en av verdens lengste serier! Når Storgårdsfolk av Eva Stensrud i disse dager slutter med bok 60, har seriens mange trofaste lesere fulgt den i over 13 år – rekord! Da serien Morshjerte av Anne-Lise Boge ble lansert, var bok 1 alene trykket i 650 000 eksemplarer – rekord! Da serien Nye horisonter ble lansert i fjor, var det Ellinor Rafaelsens sjuende serie – rekord!

Selvsagt skjer det også mye spennende nytt for deg som er serieleser i jubileumsåret. Denne uka lanserer vi Misteltein, og senere vil vi feire grunnlovsjubileet med en serie med handling fra Eidsvoll. Og det kommer selvsagt flere nyheter, men alt kan ikke avsløres nå.

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *