Vi elsker kjæledyr: Nydelige Siri-pus

I spalten Vi elsker kjæledyr presenterer forfatterne og vi i redaksjonen kjæledyrene våre. I dag har turen kommet til redaktør Margrete, som har en nydelig, langhåret Siri-pus. 

Tekst: Margrete Krogseth

katt1

Siri-pus er en kattefrøken på tre og et halvt år, som kom til oss fra slektninger på Rjukan da hun var fire måneder gammel. Der hadde hun bodd på gård sammen med moren og søsknene sine og fanget masse mus, noe hun har fortsatt med siden.

Gjennom katteluken spretter hun stolt inn med levende mus, og iblant også fugler, og blir alltid forvirret over at vi griper inn og de plutselig er borte. Men vi må jo redde dem! Ellers er Siri en snill og menneskekjær katt, som elsker å ligge på fanget og kose. Mine to døtre er veldig glad i henne, og savner henne når vi reiser på sommerferie og plasserer henne på kattepensjonat. Er vi borte en helg, klarer hun seg alene. Da finner vi fram vannfontene og ekstra mat. Og på bursdagen sin får hun så mange reker som hun orker!

Om vinteren blir pelsen stor og tykk, og da må vi passe på å gre så hun ikke får store klumper i den. Det har hendt at jeg måtte fram med saksen og klippe, og da har hun ligget rolig og latt meg holde på, trygg på at det jeg gjorde ville hjelpe. Hun er lite glad i snø, da blir det lange dager inne, og hun er lykkelig hvert år når snøen smelter og våren kommer.

Da vi dro til veterinæren for å sterilisere henne, måtte de  sjekke en ekstra gang at hun faktisk var en hunnkatt, da de visstnok er svært sjeldne i hennes farger. Moren er svart og korthåret, men vi har en sterk anelse om hvordan faren ser ut … Til tross for sterilisering, har hun en beundrer i nabolaget. Han heter Kåre, og vi skvetter ofte av de rare mjauelydene hans. Jeg tror Siri synes han er brysom, for hun knurrer hver gang hun ser ham. Knurre gjør hun også når søppelbilen kommer, og på nyttårsaften, mens hun sniker seg langs gulvet og ned i kjelleren. Er det vanlig at katter knurrer? Det er jammen forskjell på katter – men flotte kjæledyr er de!

katt 5

katt2

Katt3

Katt4