Førlesing av Ambrosia 1814

Ambrosia1Mandag 5. mai lanseres Berit Elisabeth Sandvikens nye serie Ambrosia 1814, men allerede nå vil vi dele de første sidene av serien med deg! I Ambrosia 1814 får du vite den ukjente historien om hverdagsheltene i skyggen av Grunnloven, og serien er både storslått og fargerik: 

En varm vårdag i 1813 er Ambrosia Holmsdatter på vei til Eidsvoll sammen med moren og søsknene sine. Europa er herjet av krig, og i Norge er nøden stor. Ambrosias far er død, og familien må ta farvel med et liv i velstand i byen. Nå venter en ny tilværelse på gården Tråkka, der morens halvbror Hugo Trampe ønsker dem velkommen. Ambrosia blir snart virvlet inn i både dramatikk og kjærlighet, og hun skjønner at de som står henne nær, bærer på mange hemmeligheter.

Akkurat da Ambrosia fikk lirket seg løs, skar et uhyggelig skrik gjennom støv og solstrimer. Så oppdaget Hugo hva hun holdt på med og ble hvitere enn kalk. «Hva er det du finner på, jente?» ropte han og kastet seg fram. «Du må ikke finne på å gå inn der, Rosi. Han Melvin kommer til å … Aldri, for guds skyld. Kom deg ned med en eneste gang!

Bruk pilene for å bla fram og tilbake i boken. Du kan også klikke på boken  for å få en større versjon. God lesing!