3 813 262 eksemplarer av Storgårdsfolk

Storg60_spartaSøndag 27. april er aller siste dagen i salg for aller siste bok i Eva Stensruds populære serie Storgårdsfolk.

Jo, det går an å få tak i boka i bokhandel, på nett og via kundeservice, og også som bokpakke, men i dagligvarehandelen og kioskene er det ikke lenger mulig å finne Storgårdsfolk.

Serien kom første gang i salg 24. juli 2001. Tretten år med intens leseglede er rekord. Ingen annen serie har hatt så lang levetid.

Eva Stensrud, med slektsbånd på Hamar og Toten, var lærer i videregående skole på Nesodden da hun vant i 1999 den aller første manuskonkurransen i forlaget som den gang het Egmont Bøker Fredhøi. Hun kalte sitt bidrag Slektsmerket, hvilket også ble tittelen på første bok i serien. Hun brukte to år sammen med redaksjonen til å utvikle historien om Johanna på Hedemarken før serien møtte sine lesere. De fleste av disse fikk boka som vedlegg til ukebladet Hjemmet, og tusener på tusener av dem har fulgt Johanna og hennes familie på Store Guldberg gård gjennom tretten år.

Til sammen 3 813 262 eksemplarer av Storgårdsfolk har blitt trykket og distribuert fra Lindesnes til Svalbard. Sine mest trofaste lesere har Eva Stensrud hele tiden hatt i Hedmark, særlig rundt Stange og Hamar, hvor handlingen i serien foregår.