Redaktør Margrete anbefaler

DSC0027_liteJeg er så heldig at jeg får jobbe både med norske serier og oversatte bøker. Fra 08.00 -16.00 holder jeg for det meste på med norske serier. Omtrent halvparten er prosjekter under utvikling, og jeg kan ikke røpe hva de handler om, men her er mye å glede seg til! Om kveldene og i helger leser jeg engelske bøker. Da prøver jeg å finne gripende fortellinger som tar meg tilbake i tid, til andre land og kulturer, og som jeg selv ikke klarer å legge fra meg. De jeg har mest tro på, havner i bokseriene SafirHappy Tears og Bokperler. Alle disse bøkene selges i dagligvare og kiosk, og noen av dem finner man også i bokhandelen.

Omslagsforside_Alligatorvannet_978-82-02-40135-1

Jeg leser med andre ord mye, og det er mange gode bøker jeg kunne anbefalt til deg. Men hvis jeg bare må velge to, er det nødt til å bli disse:

Fjorårets favoritt var uten tvil Alligatorvannet av Lynne Bryant. Den handler om kjærlighet, rasemotsetninger og familiehemmeligheter, og leseren forflyttes til Mississippi, fra begynnelsen av 1900-tallet og frem til nåtiden. Jeg glemmer ikke hvordan jeg hygget meg med den engelske utgaven. Det var påske, solskinn, og jeg kunne ta med boka ut på verandaen. Helt oppslukt, var jeg, og tenkte at DENNE måtte flere få lese. Forfatteren er ukjent, men likevel lå Alligatorvannet lenge på boklistene, og har vært anbefalt på mange blogger og Facebook-grupper. Jeg følger med, og blir så glad når jeg ser at noen har lest og liker den.

Gule krokus om varen

Årets favoritt er Gule krokus om våren av Laila Ibrahim. Den er i likhet med Alligatorvannet en sørstatsroman, og minner meg litt om Tilbake til Tall Oaksselv om den er mindre trist. Likevel, her er det rasekonflikter og sterke hendelser. Men det som gjorde at jeg ble så glad i den, var den vakre beskrivelsen av forholdet mellom slaven Mattie og den hvite jenta på plantasjen, Lisbeth, som hun er barnepike for. Det er skildret så enkelt, men så ekte og fint. Det hjelper nok å være et følelsesmenneske, men jeg håper dere liker denne boka like mye som jeg!

Konkurranse:
Har du lyst til å vinne begge disse bøkene? Skriv en kommentar til dette innlegget, hvor du forteller hvilke bøker du har planer om å lese i sommer. Vi trekker en tilfeldig vinner som får Alligatorvannet og Gule krokus om våren. Lykke til!