Sommerlige tanker fra Jane

Kjære leser,

Sommeren er en flott tid på mange måter. Ikke bare blir det varmt i været, men mange trær og blomster får nye og skarpere farger. Man kan kle seg lettere og det er lysere, også om natten.

Jeg er ikke glad i mye varme, så sommeren for meg blir for det meste å vandre omkring i skyggen, enten i skogen eller sittende under en parasoll på terrassen. Der kan jeg drikke min te, arbeide og lese bøker. Dessuten går Connie (hunden min) mot sitt ellevte år – da har man visse hensyn å ta, med kortere turer og så kjølige omgivelser som mulig. Så får jeg ta meg en sykkeltur utenom, det er godt med litt vind i håret.

Connie og jeg på Brandbukampen
Connie og jeg på Brandbukampen

I løpet av juli/august skal jeg legge ut på et par research-reiser i forbindelse med serien jeg skal skrive etter Flammedans. Det blir som å dra på skattejakt, og jeg gleder meg veldig. For at ingen skal misforstå bør jeg nevne at det blir flere bøker i Flammedans – den skal ikke avsluttes i nærmeste fremtid i hvert fall. Det føles bare så inderlig godt å ligge litt i forkant.

Om jeg får tid til å ta ferie utover dette, vet jeg ikke. Det blir som det blir, tenker jeg, og det er slik jeg liker å ha det. Jeg håper å kunne tilbringe så mye tid som mulig med barn og barnebarn. De er selve krydderet i livet, jeg har to barnebarn nå og venter et tredje i november. Så jeg er heldig!

Jeg er også heldig som har så trofaste lesere, og det er for dere jeg skriver dette blogginnlegget. Hadde jeg kunnet, skulle jeg gitt hver og en av dere en skikkelig god og varm klem, men det lar seg i praksis ikke gjennomføre. Derfor sender jeg dere et ønske om en god sommer her.

Måtte dere få oppleve alt dere har lyst til.
Måtte sol og regn komme i akkurat passe store porsjoner.
Måtte denne sommeren gi dere mange gode minner, som kan hentes frem en kald vinterdag langt der fremme.

Vær glad i hverandre, del kjærlighet og varme.

Sommerlige tanker fra Jane.

Prestekrager