Hannah & Nora vant manuskonkurransen!

To jenter fant hverandre da de begynte på Elvebakken videregående skole for tre år siden. De bodde på hver sin kant av byen, men utviklet et kreativt vennskap i skrivingen – med pc og Skype som viktigste arbeidsverktøy. De hadde skrevet mange fortellinger i ulike sjangre sammen, da de fikk øye på NorskeSeriers manuskonkurranse. De kjøpte Misteltein 1 og noen andre serieromaner, leste og lærte. De brukte påsken til å fantasere sammen en historie om Ella som i 1912 kommer til Kristiania for å søke stilling som tjenestepike.

_DSC0078
Hannah og Nora med beviset på at de vant manuskonkurransen!

På siste skoledag samlet Hannah L. Mileman og Nora Dåsnes fra Oslo sine søsken, foreldre, besteforeldre og venninner til å feire at deres historie vant førstepremien i manuskonkurransen vår – i konkurranse med 133 andre bidrag. Nå har jentene en hyggelig startkapital til sitt samarbeid, og de har tidenes beste sommerjobb: å skrive en romanserie. Både forlaget, Hannah & Nora og deres familier vet at det kreves mye mer enn en sommer til å bli en god serieforfatter. Men det er en fin start. Og til høsten reiser jentene til England for å bli enda flinkere til å fortelle – i både ord, bilder og i animasjonsfilm.

Juryen hadde mange gode kommentarer til historien om Ella: «Godt skildret om å komme fra landet og om å føle seg bondsk og fremmed i storbyen. Realistisk, med et dryss av drømmetydning. Godt håndverk og solid skrevet. Teksten har det lille ekstra. Forfatteren kan beskrive følelser. Filmatisk skildret. Dialogen er glitrende.» Før juryen visste hvem som sto bak manuset uttalte den: «Dette er en erfaren forfatter. Denne dama har stålkontroll!» Noe som selvsagt avstedkom stor munterhet blant de frammøtte på premieutdelingen.

Vi gratulerer Hannah og Norah med førstepremien, og takker samtidig alle som deltok i konkurransen.

_DSC0066
Forlagssjef Tomas holder tale for vinnerne.

_DSC0087
Ingen fest uten kake!

_DSC0093
Venner og bekjente kom for å feire Hannah og Nora.