Sommerhilsen fra Jorunn

Hei alle Soloppgang-lesere!

Sommeren er for meg skog og atter skog med sine deilige dufter fra mulden, fra trærne og markblomstene som svaier i vinden. Likevel har jeg allerede vært en liten tur i Hellas, som faktisk ga mersmak.

Før i tiden da ungene var små, tok vi ofte en tur til Hellas, og vi syntes atmosfæren og menneskene der var hyggelig. Så når jeg tok turen til Lefkas denne gangen, var det på en måte som å komme hjem igjen.

1
Her nytes det med fantastisk utsikt til det Ioniske hav

Ellers har ikke ferien startet ordentlig for meg ennå, men planene er klare. Jeg skal til Finnskogen og bli der resten av sommeren. Storskogen, sagnene og mystikken er noe jeg alltid savner når jeg er hjemme i Oslo. Det viser seg også at der hvor hytta mi ligger var det en gang finske bosettinger, hvor de drev med svedjebruk. Svedjebruket var finnenes levevei, hvor de brant skog, sådde rug i asken og ble selvforsynt med eget korn året igjennom. Bøndene var ikke så begeistret for at skog ble brent, og finnene måtte ofte flytte på seg.

Jeg har planer om å sitte ute og nyte skoglivet på terrassen og skrive. Ikke hele tiden, men svært ofte, for når jeg ser utover innsjøen, på fuglelivet, og vet at det også har vært sett både bjørn og ulv ikke langt fra hytta, kommer inspirasjonen flytende.

2
Her er en del av gjengen som pleier å ta seg en tur på hytta. Tre barnebarn og to sønner på bildet. To av barnebarna var ikke med denne gangen.

Jeg har også fått meg en hund for bare få dager siden. Jeg har jo Oskar som er en boxer, men har alltid ønsket meg en liten tass, og ønsket gikk i oppfyllelse. De to har allerede fått mye glede av hverandre. Og her er den lille tassen, som har fått navnet Sunny:

4

3
Her leser Oskar Soloppgang sammen med meg. Ingen slipper unna i mitt hus!

Min mor mistet sin lille kosegutt i oktober. Og nå gleder hun seg over at jeg har fått en liten gutt i hus. Hun skal også bli med på hytta i sommer, og kose seg med det nye tilskuddet i familien. Og som vi gleder oss.

5
Her er mamma og jeg. Glade som bare det. Snart sommerferie i fri natur.

Dette blir min sommer med mamma, barn og hundene mine. Jeg håper dere får en flott sommer og får kost dere masse, og at dere også får noen fine lesestunder med Soloppgang.

Varme hilsener fra Jorunn