Sommerhilsen fra Christin

Christin Grilstad PrøisNorsk sommer er det beste som er. Ingenting smaker bedre enn de første norske jordbærene, og ingenting er bedre enn lange varme, lyse, lune kvelder der man klager over solsvidde kinn, piller reker og sender en liten bønn om at morgendagens himmel forblir like skyfri.

Hver sommer de siste ti årene har jeg retta snuta mot Piratbukta på Norsjø Ferieland i Telemark. Arbeidet med Piratbukta begynner egentlig i februar, med skriving av nytt manus og komponering av sanger. Så skal musikken spilles inn, skuespillere skal ansettes, kostymer skal tilpasses, alt av rekvisitter må skaffes, markedsføring skal bedrives, og replikker pugges, for ved siden av å være forfatter av stykket og produsent, innehar jeg også en av rollene. Piratbukta er en årlig sjau, men belønning kommer når alt er innøvd og teppet går opp for første forestilling. I år gleder jeg meg ekstra mye siden Piratbukta fremstår i ny drakt med flotte store nybygde kulisser, og hele ti aktører på scenen.

Pirater2014_6561788

I løpet av sommeren skal det spilles 13 forestillinger, og når innøvingsperioden er over og forestillingslivet i gang, plukker jeg frem igjen Livets lenker og skrive trøstig videre i vei, for er det noe alle vet så er det jo at bøkene kommer ALTFOR sjeldent, så skrivelivet må gå sin gang, jevnt og trutt. Jeg skal ta sommerferie til høsten. Den er fin den også, høsten altså. Alt er egentlig fint med de skiftende årstidene som alltid gir oss noe å se frem til og glede oss til.

God sommer til dere alle! Og ferdes dere fordi Norsjø Ferieland i sommer, stikk innom da vel, og få med dere En for alle, alle for en! – årets familiesommerteater med kuler og krutt. Les mer om forestillingen her: www.piratbukta.no

Sommerklem fra Christin.