Sommerhilsen fra Ellinor

Som barn dro mine foreldre meg med på campingtur overalt i Norge. På den måten lærte jeg landet vårt og norgesgeografien godt å kjenne. Som frilansjournalist ble jeg senere sendt på oppdrag til de underligste kriker og kroker i vårt langstrakte land, og jeg fikk se enda mer av både innland og kystområdene. Senere har jeg fått reise rundt om på kloden og sett mange fremmede land, noe som er både lærerikt og spennende. Men i pinsen fikk jeg et lite gjensyn med norsk natur slik jeg husker den fra barndommens bilturer i sommerferiene, og jeg oppdaget at en tre dagers tur på Vestlandet kan være nesten like fantastisk som tre uker i Sør-Amerika.

DSC_7171
Lofoten

For en natur vi har! For et land! Nå skjønner jeg at jeg må reise mer i Norge og gjenoppleve barndommens sommere. Jeg kan bare lukke øynene og se det for meg. Det flate landskapet på Jæren, de tunge, mørke skogene i Østerdalen og på Finnskogen, de brede jordbruksbygdene i Trøndelag, Romsdalen med Trollveggen, Helgelandskysten, Lofoten, Vesterålen, Lyngsalpene, den åpne, vide Finnmarksvidda … Jeg tror ikke jeg kan få nok av alle de kontrastfylte delene av landet vårt.

Jeg legger derfor ved et knippe med bilder fra sommer-Norge som jeg har tatt på reisene mine, for å vise dere hva jeg mener.

Men så må vi jo ikke glemme Drøbak, da. Perlen ved Oslofjorden, med Nissehuset, badeparken, saltvannsakvariet og den deilige verandaen min, med utsikt over ”hele” byen og ”hele” Oslofjorden. Tenk deg … en kurv med jordær, et glass kald hvitvin og solnedgangen over Håøya og Oscarsborg …

Jeg tror jeg blir hjemme i sommer, jeg!

Ha en god sommer alle sammen, både dere som følger Linnea og Amanda mot stadig Nye Horisonter og dere som ikke gjør det. Nyt sommeren og ferien, selv om ikke solen skinner hver dag. Naturen er vakker uansett!

Sommerklem fra Ellinor.

CSC_0494 Hvalsafari på Andenes
Hvalsafari på Andenes
CSC_7296 Lofoten
Lofoten
CSC_7393 Lofoten
Lofoten
DSC_0010 Stetind i Norland, Norges nasjonallfjell
Stetind i Nordland, Norges nasjonalfjell
DSC_0997
Færderseilasen i Oslofjorden
DSC_6799
Hærøy på Helgelandskysten
DSC_7165
Henningsvær, Lofoten
DSC_7693
Sandnessjøen
DSC_7740
Om bord i hurtigbåten til Lovund
DSC_7957
Træna i midnattssoldis
DSC_8030
Fra Lovund på Helgeland
DSCN0091
Oslofjorden
DSCN4439
Jordbærplukkere i Ås, Akershus.
DSCN4506
Cruiseskip utenfor Døbak
DSCN4698
Fra Ski, Akerhus
DSCN4723
Finnskogen
IMG_3253
Tørrfisk, Lofoten
IMG_3382
Skarven på fuglefjell utenfor Honningsvåg
IMG_3494
Finnmarkskysten
IMG_3577
Nordkapp
IMG_3728
Vestlandsvei
IMG_6949
Geitrams i Trøndelag
IMG_6976
Ved Sandnessjøen
IMG_6996
Midnattssol
IMG_7094
Fra Dønna, Helgeland
IMG_7609
Hadseløya, Vesterålen

IMG_7625

IMG_7734
Ville vesterålske fjell
Kopi (3) av IMG_6935
Gol
RSCN4487
Drøbak
RSCN4732
Revebjelle
skarsvåg o7 102
Skarsvåg, fiskevær i Finnmark