Sommerjobb i Lucies lille krambod

Lucie kan mer enn å hjelpe sine venner og forville seg opp i trøbbel med alt fra politimestre til vemmelige fruentimmere. I ledige stunder koser hun seg med sin lille krambod. Sammen med venninnen Karen Malene lager og selger de søte, nyttige, velduftende og velsmakende småting til alle som vil ha en liten opplevelse av Nattmannens datters verden.

Innimellom skrivingen ordner jeg med håndlagde såper, gammeldagse bongbonger og pakker inn krus, T-skjorter og vesker. Innimellom lager jeg bokmerker med Nattmannens datter-tema. Mens jeg holder på med kramboden, henger tankene i Lucies tid, og jeg ser for meg hva som skal skje videre i historien. Andre ganger får Lucie fred fra meg og jeg hører på lydbok eller får selskap av mine døtre.

Bokmerke
Noen av bokmerkene jeg lager har en sommerfugl på seg, mens andre har et ravstykke, slik Lucie fant i bok 18.

I skrivende stund er det Lucies sølvring jeg holder på å pakke inn og sende til de som har forhåndsbestilt. En sølvsmed i Sverige har laget over 100 slike ringer for meg på under et år, og enda har jeg ikke klart å levere til alle som vil ha. Det er fantastisk gøy å høre fra de nye eiere som blir så lykkelige og sier at de føler at de har arvet noe etter Lucie. Det betyr at leserne er like glade i henne som jeg er.

Ring
Ringen Lucie har arvet etter sin mor sitter nå på mange leseres finger.

Litt fri skal det også bli, selv om jeg føler at jeg har hatt nok fri. I påsken var vi på en opplevelsesrik tur til Vestindien, nærmere bestemt den tidligere dansk-norske koloniøyen St. Thomas, hvor jeg sendte Lars Ottesen tidlig i serien. Vel som uforglemmelig var trondheimsturen min i juni. Om noen uker skal vi til hytten på Tjøme, og tar jeg ikke feil, pirker Lucie litt i meg der også. I mellomtiden er Karen Malene hjemme og passer kramboden. Du kan besøke den her.

Lucie og jeg ønsker alle glade lesere mange gode sommernetter!

Apotekerens kur
Det var mange rare plager og bekymringer på 1700-tallet, og i kramboden selges kurer for noen av dem.
Sabel
Går jeg tur i skogen, er det greit å ha med seg Dragonens sabel.
Krambod
Litt av utvalget i lucies lille krambod.