Sommerhilsen fra Anne Marie: Hyllest til sommeren

Kjære lesere,

Det er sommer. Naturen kler seg i de vakreste blomster. Lette sommerklær og nakne føtter mot duggvått gress. Havet som glitrer og slår mot stranda med små, brusende bølger. Regnværsdager og tordenvær. Myk vind som stryker kjælent over varme sommerkinn. Jeg går lange turer i skog og mark, noe som  er godt for både sjela og kroppen. Dyrene er ute av fjøs og stall og nyter de korte sommermånedene i fri utfoldelse på jordene rundt omkring. Kan man ha det bedre?

Bilde1
Jeg er et junibarn, et ekte sommerbarn og jeg har alltid elsket sommeren. Sommeren er min beste tid. Da jeg var barn løp jeg rundt i blomsterengen uten sko, plukket markblomster og bandt de sammen til en blomsterkrans. På gården hos min tante og onkel fikk jeg nærkontakt med dyrene. Gode minner å tenke tilbake på. Nå skriver vi juli, og sommeren er på sitt vakreste. Det spirer og gror i hager, enger og grøftekanter. En eng full av prestekrager, hva er vel vakrere enn det? Og den berusende duften av sommer? Ingenting slår den.

Sommeren er for mange også ferietid, når skoler og barnehager stenger.  De siste årene har jeg ikke hatt ordentlig ferie om sommeren. Skrivingen tar mye tid og selv om jeg elsker å være ute på denne tiden av året, ruslende rundt med fotoapparatet, har sommeren stort sett blitt brukt til å skrive bøker.

Bilde2
Men i år blir det ikke bare skriving. I midten av august setter jeg kursen mot Finland i fem dager, der jeg skal delta på en fotoworkshop med flere andre naturfotografer. Og forhåpentligvis kommer jeg hjem med mye kunnskap om foto og vakre bilder av bjørn og ulv. Noen turer til feriehuset mitt i Valdres blir det også nå i juli og utover høsten.

Med dette vil jeg få ønske alle mine lesere en god sommer!

Bilde3