Bli kjent med Jordbærdamene!

1

«Ja, kvinnene her ser ut som jordbærdamer. Samtlige svinser rundt med røde lepper og frisker opp leppestiften før de drister seg ut av huset.»

strawb

I Jordbæråsen er det jordbærdamene som regjerer. De er husmødre i et nybygd boligfelt på 50-tallet. De kommer fra forskjellige steder i landet, og de fremstår som meget vellykkede. Men de har sine hemmeligheter alle sammen, og snart slår idyllen sprekker. I Synnøves nye serie Jordbærdamene, blir du bedre kjent med fem jordbærdamer:

Henny Olsen – er snill, forsiktig og litt usikker på seg selv. Hun og mannen kommer nordfra og har verdens vakreste datter; den lille, skjønne Tone på seks måneder. Når en av de andre jordbærdamene kommenterer at Tone er så liten for alderen, blir Henny fra seg av bekymring og oppsøker lege for å beroliges. Men hun blir ikke beroliget. Tvert imot. Det viser seg at det er noe alvorlig galt med Tone.

Ellen Andresen – er den yngste av damene. Hun er 21 år og kommer fra arbeiderklassen. Det er viktig for henne å være med i det gode selskap. Hun har forelsket seg hodestups i den snilleste mannen i verden – tror hun. For hun aner ingenting om hva han egentlig driver med.

Louise Mørch – er en klassisk skjønnhet. Kjolene hennes er lekre og midjen smal, og ingen har et mer plettfritt hus og kan diske opp med så lekre retter som Louise. Hun er den perfekte husmor med en velstående mann og to veloppdragne døtre. Men Louise har en hemmelighet som er mørkere enn alt annet og som kaster skygge over henne for hvert skritt hun tar.

Kirsti Lange – er Louises svigerinne, og hun kjenner Louises hemmelighet. Kirsti er en usympatisk intrigemaker. Hun rakker ned på alle og er den første til å fordømme de andre jordbærdamene. Men hun er ikke så uskyldig, hun heller, får vi vite etter hvert.

Dina Smith – er kvinnen uten giftering. Dina er skilt, og blir dermed fordømt og frosset ut av de andre jordbærdamene. Men Dina gir ikke opp, og snart er det noen som blir nysgjerrige på den blide og positive nye naboen som forsørger seg selv og ikke er så opptatt av å ha en perfekt fasade.

strawb

 Han sa det med et lite smil i munnviken, og Henny skjønte at han ikke forsto alvoret. Hun ga seg til å forklare.

«Kirsti Lange er sjefen her. Hvis man vil bli godtatt, må man ikke legge seg ut med henne.»

Bjørn så forbløffet på henne.

«Finnes det en sjef over husmødrene i Jordbæråsen?»