VINNEREN AV DENNE KONKURRANSEN ER NÅ TRUKKET! Den heldige er Inger Karin Skogheim. Gratulerer, Inger Karin!
For en sommer! Sol, varme og massevis av søte jordbær! Jeg er så heldig å få være redaktør for Synnøves herlige, nye serie Jordbærdamene, så jeg har lest flere av bøkene i serien allerede. Jeg leser, ler og gråter mens jeg lever meg inn i husmødrenes verden på 50-tallet. Dere kan virkelig glede dere!
Selv har jeg latt meg inspirere til å kjøpe meg en nydelig 50-tallskjole og spist jordbær nesten hver dag i sommer. Jordbær kan brukes til så mangt, og her er fire av mine favoritter.
Hvilken av disse fire Jordbær-delikatessene synes du ser best ut? Stem ved å skrive hvilken du liker best i kommentarfeltet – og vær med i trekningen av hele Synnøves forrige serie – Syvende sans!
Jordbær med fløte og sukker. En sikker vinner!
Enkel bløtkake med krem og jordbær i to lag. Elegant og godt!
Jordbær i portvin – min manns supersøte favoritt! Oppskriften er fra hans portugisiske bestemor på 97 år som fortsatt lager denne lekre desserten: Del hvert jordbær i fire biter, legg dem i en skål og dryss over to spiseskjeer sukker og to skjeer portvin pr. kurv. Dekk til og la stå i kjøleskap over natten. Saften trekkes da ut av bærene slik at de ligger i en deilig jordbærlake og er klare til å nytes. Vær så god!
Selv foretrekker jeg jordbær på brødskivene. Tror aldri jeg kan få nok av dette!