Norge har fått en ny helt!

Sagaen om Eyvind Bolt1_ForsideDenne uken lanserte vi en ny spenningsserie om det godes kamp mot onde krefter i 1300-tallets Norge. Sagaen om Eyvind Bolt er en serie om en fryktløs helt i en farefull tid.

Dette er en ny og underholdende spenningsserie på ni bøker om kjærlighet, tro og svik. De tre første bøkene kommer ut denne høsten, mens de seks neste slippes i 2015.

Vi skal ikke avsløre for mye av handlingen, men litt om det som skjer i første bok:

Eyvind Bolt lever i 1300-tallets Norge. Som eneste arving til en storgård har han en lysende fremtid. Men da han nekter å bøye seg for kirkens krav, ønsker den mektige biskop Armand ham død. Eyvind flykter til fjells. Mens han er på tjuvjakt, treffer han en kvinne som er like god med buen som ham selv. Han får ikke vite hvem hun er eller hva hun heter, og da hun går sin vei, tror Eyvind at han aldri vil se henne igjen. Biskopens menn jakter ham, og samtidig er en enda farligere fiende på vei. Året er 1349, og en grusom pest sprer seg raskt.

Det er ingen hvem som helst som står bak denne storsatsingen. Willy Ustad (f. 1946) har vært militær, industriarbeider og fagforeningsmann, og han debuterte som forfatter i 1989. Før Sagaen om Eyvind Bolt har han gitt ut 76 bøker.

Det er langt fra hver uke at Cappelen Damm gir ut en spenningsserie som dette, så vi håper at mange blir Eyvind Bolt-fans, for det fortjener vår nye helt.

EIVIND KOLRUN