Ny, spennende serie: Sølvbåndet!

Martine Srømsnes - lowresMandag 20. oktober lanserer vi en helt ny bokserie fra tidenes yngste serieromanforfatter.

Martine Strømsnes er 24 år og vår yngste debutant i NorskeSerier noen sinne. Hun vant manuskonkurransen i 2012. Serien er en av de største satsningene i jubileumsåret for NorskeSerier, med et opplag på ca 300.000. Martine går nå siste året på jus i Tromsø samtidig som hun skriver videre på historien om Sølvbåndet.

Serien handler om et uforglemmelig stykke norgeshistorie – byggingen av Ofotbanen, jernbanelinjen som i 1902 knyttet sammen to naboland i nord. Selvsagt handler dette om menneskeskjebnene – rallarer og lokalbefolkningen, om deres lidenskap og drama og om kampen for tilværelsen i et barskt, mannsdominert miljø, der kvinnene må stå sammen for å hevde seg – og overleve.

 

Solvbandet2Maiken Madssen drømmer om «malmbanen» som bygges i Ofoten, og slynger  seg som et sølvbånd gjennom fjellheimen.

Victoriahavn, 1899.  Søsteren til Maiken har dratt hjemmefra for å arbeide ved det nye  jernbaneanlegget ved svenskegrensen. Selv er hun oppsatt på å reise etter, men  foreldrene vil ikke at yngstedatteren skal bli kokke for de grovbarkede  rallarene. De ønsker at Maiken skal gifte seg med prestestudenten Daniel  Ingstad, som har et godt øye til henne. Under forlovelsestiden kan hun tjene i  prestegården, som er langt bedre enn et liv blant jernbaneslusker i villmarken.

Maiken svelget og møtte blikket hans. «Jeg skal reise med dampbåten til Rombaksbotn. Jeg vil søke arbeid som rallarkokke.»  Faren sukket og ristet oppgitt på hodet. «Maiken. Det er ikke bra for deg å være på anlegget. Det er kun menn som arbeider der, og mange av dem har dårlige hensikter. Dessuten er du for ung til å reise ut alene.»

Les mer om Sølvbåndet
Les mer om Martine Strømsnes

Vi gleder oss til å dele serien med deg!