Sønnavindvandring i høstfarger

Rundt førti ivrige Sønnavind-lesere trosset regn og tåke og møtte lørdag opp ved Hønse-Lovisas hus for å gå i Elises fotspor. Det er 15. gang Frid Ingulstad arrangerer den populære vandringen, som går fra Verksmesterboligen, over Beierbrua til fabrikkene, forbi Elise og Johans koselige hus i Maridalsveien 76, forbi melkebutikken «Magda på hjørnet» og opp til Vøienvolden gård. Fra Vøienvolden gård ser man Jacobsenkas hus og det gamle trehuset der Vidar og ryddegjengen bor. Her snudde følget og vandret nedover igjen langs Akerselva – hvor damene i Hønse-Lovisas hus ventet med kaffe og nystekte vafler. Her satt også Frid, som tok seg god tid til å prate med lesere og signere bøker.

 

1
Frid Ingulstad sammen med Gisle Harby. Gisle er en ivrig leser som i år hjalp Frid med å gjennomføre vandringen. Tusen takk for strålende innsats som ekstraguide, Gisle!

 

2
I serien kalles dette røde trehuset Verksmesterboligen. I virkeligheten heter det i dag Hønse-Lovisas hus, etter at det ble omtalt i Oscar Braatens skuespill Ungen.

 

3
Maridalsveien 76 – det koselige, lille huset hvor Elise og Johan bor i Sønnavind.

 

4
Den kjente skulpturen «Fabrikkjentene på Beierbrua» ble laget av Ellen Jacobsen i 1986 til minne om fabrikkjentene og deres harde levekår.

 

5
Flotte, dramatiske Akerselva og de gamle fabrikkbygningene. På Elises tid var vannet grumsete og stinket fælt!

 

6
Etter den hustrige turen var det godt å komme inn i Hønse-Lovisas hus hvor kaffen sto klar.

Stor takk til leser Tone Aadahl Foss som var med på vandringen og som har sendt oss mange fine bilder!