Hva med en lun hasselnøttkake en kald høstdag?

nottekakeSom forfatter av serien Misteltein er jeg nødt til å drive en del research. Det er en del av arbeidet som jeg koser meg med, som gir meg masse inspirasjon, og som er matnyttig. Da jeg skrev bok 6 – Hjerteskjærende valg – oppdaget jeg at research også kan være matnyttig i bokstavelig forstand.

Selma er vant til å bruke av naturens ressurser for å få hjulene til å gå rundt, blant annet høster hun hasselnøtter. Da det passet seg slik at det skulle serveres kake i bok 6, oppdaget jeg at hasselnøttkake godt kunne ha blitt servert på 1920-tallet, og at det fantes et stort utvalg av oppskrifter.

Min erfaring med hasselnøttkake var ikke-eksisterende, så før jeg kunne servere den til Selma og familien hennes, måtte min egen familie til pers. Jeg valgte meg en enkel oppskrift, og resultatet ble overraskende bra (jeg er ikke spesielt god til å bake). Kaken er enkel og rask å lage, mild og saftig på smak og kan helt sikkert pyntes vakrere enn jeg har fått til, for den som har evner til slikt.

 

Nøttekake:

4 egg
250 g sukker
250 g hasselnøtter
2 ts bakepulver
2 ss mel

Romtempererte egg og sukker vispes til eggedosis.

Nøttene males fint og blandes med mel og bakepulver.

Det tørre vendes forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

Røren has i en rund kakeform (24 cm), og stekes i 25–30 minutter på 175 grader. Følg nøye med, for den blir fort tørr. Serveres lun, med vaniljekrem og bær etter smak. Kaken kan også serveres med vaniljeis, og jeg har også sett oppskrifter der det brukes eplemos i stedet for bær.

God appetitt!