Hasse Lindahl – Fantomet-tegner i krig og kjærlighet

Serien I krig og kjærlighet… er avsluttet etter 46 bøker og 11 500 sider på sju år. Else Berit Kristiansen har gjort en stor innsats for å bringe nye sider ved vår historie fram i lyset. Hun beskriver livet under den tyske okkupasjonen på en måte som aldri før har vært gjort i norsk skjønnlitteratur, og som virkelig berører leserne. Dette er en serie du kan lese om igjen. Selv om den ikke lenger er i salg i dagligvarehandelen, er det fortsatt mulig å få tak i bøker direkte fra forlaget.

For å minnes de gode leseopplevelsene fra I krig og kjærlighet ønsker vi i NorskeSerier å gi våre lesere en ekstra bonus – muligheten til å få et originalmaleri til å henge opp på veggen, sammen med en hilsen fra forfatteren. Illustratøren Hasse Lindahl har skjenket mange av bildene til oss, og vi ønsker å dele dem med leserne. Bildene er akvareller i størrelsen ca. 25 x 35 cm i passepartout.

Fantomet2Hasse Lindahl, født 1954, bor i Stockholm og har tegnet seg til kultstatus blant Fantomet-fansen. Tidlig på 1980-tallet begynte han å lage tegneserier, og hans første Fantomet-eventyr ble publisert i svenske Fantomen 4/83. Hasses realistiske, kraftfulle og elegante stil har gjort ham til sjefen blant Fantomet-tegnere – en hel gruppe på over 20 tegnere fra hele verden har laget Fantomet-eventyr siden 1970-tallet. Over 80 historier har kommet fra Hasses penn. De har vært publisert i mer enn 20 land, bl.a. i Tyrkia, Ungarn, India og Australia. Når Hasse ikke lager tegneserier, liker han å besøke sin søster i Lofoten, hvor han helst sitter og maler de vakre utsiktene med fjell og hav. Hans kjærlighet til Norge gjorde at han takket ja, da redaksjonen i NorskeSerier i 2006 ba ham lage forsidene til I krig og kjærlighet…

 

hasse

 

 For å være med på konkurransen og ha muligheten til å vinne, meld deg på nyhetsbrevet vårt. I ukene frem til jul kommer vi til å stille ett spørsmål i nyhetsbrevet og trekke en vinner av de som svarer riktig. For å melde deg på neste ukes nyhetsbrev klikk her.

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *