Multitalentet Martine er Full av Ull!

wpid-20131006_172959Jeg elsker å strikke. Faktisk så mye at jeg blir urolig om det går en hel dag uten at jeg har fått strikket noen masker. Slik har det vært de siste tre årene, og på den tiden har jeg lært meg utrolig mye innenfor strikkingen, jeg har laget meg blogg, og jeg har strikket kilovis med plagg. Jeg tenkte å dele litt av min strikkefeber med dere.

Det startet faktisk med Arne & Carlos’ julekuler og fortsatte med et par selbuvotter. Votter er noe av det jeg liker best å strikke, og jeg har mange par. Her er det votter med mønster som ligger hjertet nærmest, og det finnes så utrolig mange fine. Strikkelisten vokser stadig.

 Strikkegleden går også utover min samboers ullgarderobe. Selv om jeg er en såkalt «egostrikker», som aller helst strikker til meg selv, så drypper det likevel litt på kjæresten iblant også. Jeg liker å oppsummere det som «en haug med luer og en genser i året». Til meg selv blir det gjerne 10 gensere i året. Jeg er glad i alle ullplaggene mine, og jeg har nesten bestandig på meg et eller annet hjemmestrikket, det være seg ullsokker, genser eller lue. Skal jeg bare trekke fram ett prosjekt jeg er spesielt stolt av, så er det ikke vanskelig å velge. Bloomsbury-genseren. Det var første gang jeg strikket etter engelsk oppskrift, første gang jeg strikket hull og første gang jeg strikket en genser ovenfra og ned. I tillegg var det bare den tredje genseren jeg strikket, og første gang jeg strikket raglan. En genser med bratt læringskurve, med andre ord.

wpid-20130530_202314 wpid-20130530_201155

Nå er det likevel ikke bare gensere og mønstervotter som dominerer strikkelisten. Jeg har fått en ny dille, nemlig kofter! En koftestorm har feiet inn over landet, og jeg drømmer om å til slutt ha kofter i alle farger. Det er så utrolig mange fine kofteoppskrifter og like vanskelig hver gang å velge neste prosjekt.

Akkurat nå er det en rød kofte på pinnene. Blant flere andre ting. Ja, for jeg er en sånn som ikke klarer å holde meg til ett prosjekt om gangen. Som regel har jeg tre (og noen ganger flere).  Et enkelt snakkeprosjekt, et komplisert prosjekt og et litt større prosjekt som tar lengre tid.

Så, garn. Et tema man rett og slett ikke kan ta på et lite avsnitt. For det første: Jeg elsker å kjøpe garn, og jeg elsker å velge garn. Kjenne på kvaliteter, sette sammen farger. Finne riktig garn til et bestemt prosjekt. Prøve nye sorter. Garnlager må man bare ha, etter min mening.

Jeg er en av de sjeldne(?) som synes alpakka klør forferdelig, men som ikke har noen problemer med å ha grov ull rett på huden. Jeg er opptatt av hvor ulla kommer fra, og jeg velger aller helst norsk ull. Hillesvåg, Rauma og de gode gamle sortene fra Sandnes Garn, som Peer Gynt og Fritidsgarn, står alltid på ønskelisten min.

Jeg var også så heldig å få en rokk av mine svigerforeldre, og har planer om å ta ullkjærligheten enda et steg lenger. Jeg har kjøpt en håndtein og silkemerino og vil lære meg å spinne. Ull fra lokale sauer (og en lama) har jeg også fått fatt på. Nå står prosjektene virkelig i kø, og mye tyder på at jeg går en ullete og kreativ vinter i møte.

Jeg kunne skrevet om strikking i dagevis, men jeg tror jeg skal avslutte her og heller tipse dere som ønsker, om å fortsette lesingen inne på min blogg Full av Ull. Der finner du alle mine prosjekter, og du kan sortere etter hva du ønsker å se. Det vanker også mønstertips og inspirasjon, og iblant kommer det jammen ut en oppskrift også. Forhåpentligvis vil dere finne mye hyggelig lesning.

 

wpid-20140518_122343

 

 

Sølvbåndet bok nr 2: Under mistanke, kommer i salg på mandag

For å lese mer på bloggen til Martine gå her: Full av Ull

For å lese mer om serien til Martine gå her: Sølvbåndet