Bjørgs lapskaus – Noe godt å varme seg på!

 

Bjørg Bjørg er utdannet journalist, har jobbet i forlaget i 21 år og med NorskeSerier fra starten! Hennes skarpe blikk går over alle nye manus vi får inn samt den første boken av de nye serien vi utgir. Hun er ganske enkelt helt uunnværlig i redaksjonen! For tiden er hun konsulent på 8 serier. Men Bjørg er så mye mer enn bøker og litteratur, hun lager også verdens beste lapskaus! Og nå deler hun oppskriften med oss.

 

Lyst på noe varmt og godt i høstmørket?

Alle liker lapskaus – og spesielt den du lager selv!

 

4 porsjoner:

600 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein

2 ss smør (til steking)

4 dl vann

1 buljongterning

6 poteter, skåret i terninger

3 gulrøtter skåret i skiver/terninger

1–2 skiver kålrot, skåret i terninger

1 persillerot skåret i terninger

1 ts salt

½ ts grovmalt pepper

 

Kjøttet skjæres i passende biter/terninger. Ha smør i en stekepanne, når smøret ikke bruser lenger, legges kjøttet i, litt om gangen.

Når det er stekt, har du det i en gryte, hell over vann og ha i buljongterningen. Tilsett grønnsakene, la alt småkoke på middels varme til grønnsakene er møre. Ikke rør for mye rundt, da moser du grønnsakene, men sjekk at det ikke svir seg i bunnen. Smakes til med salt og pepper.

Godt med flatbrød til, eller grovt brød. Et dryss persille på toppen gir farge og smak.

 

(Oppskriften er sjekket hos Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

 

God middag!

 

Bjørg