Enkel julebakst for fireåringer (og andre barnslige)

Fireåringer gleder seg til jul mer enn folk flest. For å hjelpe dem gjennom den uutholdelig lange ventetiden kan det være lurt – og også ganske koselig – å gjøre noen juleaktiviteter sammen. For eksempel å bake. Men alle som har aktive og utålmodige fireåringer i huset, vet at man kun har deres fulle oppmerksomhet i noen få minutter om gangen. Så her gjelder det å utnytte tiden godt, og som på mange felt i livet gjelder loven om at det enkle er det beste. Hvis man skal ha en noenlunde vellykket bakestund sammen med et menneske på fire år, som i tillegg er småsliten etter barnehagen og mest opptatt av Spiderman, bør man holde seg til det som kjapt kan røres sammen på kjøkkenbenken uten en smultgryte i sikte. Så hvorfor ikke klinke til med verdens enkleste julekonfekt, nemlig risboller?

Denne vidunderlige oppskriften inneholder ikke et gram delfiafett, uten at bollene er spesielt sunne av den grunn. Men det finnes verre ting (det gjør det alltid).

Risboller anbefales spesielt til dem som er fire år – og alle andre som gleder seg vanvittig mye til jul.

Dere trenger:

100 g mørk kokesjokolade
50 g meierismør
3 ss kremfløte
2 ts vaniljesukker
5 dl puffet ris

Smelt sjokolade og smør i en gryte på svak varme. Ta gryten bort fra platen og rør inn fløte og vaniljesukker. Rør til slutt inn puffet ris. Bruk to skjeer og legg små boller på en bakeplate eller i små muffinsformer. Sett dem kjølig til de har stivnet, og spis dem enten til jul eller til barne-tv. Det største problemet med denne oppskriften er at kakene neppe varer helt til julaften.

 

FullSizeRender

Fireåringen var strålende fornøyd med juleforberedelsene og spiste opp nesten alle bollene første kveld.