Forfatter Eva Stensrud, som har utgitt 60 bøker i den populære serien «Storgårdsfolk», ligger ikke på latsiden. Hun driver for tiden research til sin nye serie, hun går på spanskkurs, hun rir – og hun lager mat. Denne oppskriften er god når du ønsker noe lunt og deilig å kose seg med i vinterkvelden. Og hun anbefaler en god ripasso til.
Godt nyttår!
Deig:
250 g hvetemel
½ pk tørrgjær
1 ¼ dl lunken melk
1 egg
30 g smør
Bland det tørre først, deretter det andre. Heves ca. en halv time. Trykkes ut i godt smurt springform ca. 26 cm.
Fyll:
200 g bacon/skinke
4 egg
1 ½ dl matfløte
Litt salt
2 ss hakkete krydderurter
250 g ost, gjerne Sveitser
2 små løk
Stek bacon, del eggene. Bland plommene med ost, urter, løk og salt. Stivpisk hvitene. Blandes rett før steking. Stekes ca. 1 time ved 200 grader. Grønn salat med tomat er godt til. Fyllet kan også byttes ut med kjøttdeig eller annet. Denne fungerer også fint som vegetarisk rett, med f.eks. paprika eller asparges.
Buen provecho!