Forfatterkveld med Misteltein

Tirsdag den 27. januar var jeg invitert til Falkensten Sanitetsforening for å snakke om mitt forfatterskap, da særlig Misteltein. Jeg fikk også med meg litt av hva sanitetskvinnene driver med, og det var en både hyggelig og lærerik kveld.

Jeg fortalte om min bakgrunn og hvorfor jeg endte opp som forfatter av serieromaner, og også om hvorfor jeg valgte å skrive fra Horten. Det ble stilt mange spørsmål; om Misteltein, Horten og selve skriveprosessen, men det vi som oftest kom tilbake til, var hvordan jeg finner inspirasjon.

Det er lett å svare på, for inspirasjon henter jeg overalt. Det kan komme fra en bok jeg leser, et bilde, en film, en tv-serie eller en setning jeg overhørte på bussen. Det kan også være fra en naturopplevelse eller en drøm. mist1

Ofte kommer inspirasjonen når jeg trener, går tur eller gjør husarbeid. Noen ganger oppsøker jeg stedene jeg skriver fra og blir inspirert på den måten, andre ganger ligger jeg i badekaret eller på sengen og drømmer meg inn i min egen fantasiverden.  Så om du ser en forfatter som slanger seg på sofaen eller en solseng, er sjansen stor for at hun faktisk er i fullt arbeid.

De to seriene mine har svært forskjellige inspirasjonskilder. Maria av Svaneberg dukket opp i hodet mitt da jeg hørte en sang, mens ideen til Misteltein dukket opp da jeg serverte i min tantes 60-årslag.

Nå er jeg ikke alltid full av ideer og kreativitet, som alle andre har jeg dårlige dager, da hodet føles tomt, og det er vanskelig bare å sette sammen en setning. mist2

Slike dager er det bare å ta livet med ro, krype opp i sofaen med en stor kopp te og se en god film eller lese en god bok. Research, kaller jeg det. Andre ganger strømmer inspirasjonen på så jeg blir helt hyperaktiv. Da passer det dårlig om jeg sitter i et møte i FAU eller det er midt på natten og jeg egentlig burde sove søtt. Frustrasjonen over ikke å kunne skrive når behovet melder seg, gjør dessverre også at jeg kan bli litt vanskelig å ha med å gjøre. mist3

Klok av skade har jeg derfor alltid med meg en notatblokk og en penn i vesken eller på nattbordet.

Det var noen av mine tanker om inspirasjon. Andre finner inspirasjon i å hjelpe, som sanitetskvinnene på Falkensten. Jeg lærte også litt denne kvelden nemlig, og om noen uker er det tid for Fastelavn. Da skal jeg ha et stort fastelavnsris på spisebordet, som jeg har kjøpt av sanitetskvinnene. Inntekten fra salget går til kvinners helse og livsvilkår.

 

Elisabeth

 

Misteltein9_myke drommer_CD

 

 

Misteltein 9: Myke drømmer kommer i salg på mandag, den kan også kjøpes på netthandelen vår her.