Kalde historier

under varme himmelstrøk.

Agadir MarokkoVår serie Rosemalt utspiller seg for det meste langt nord i Østerdalen, hvor det er kulderekorder som den som ble satt på Røros i januar 1914: Minus 50,4 grader. Opplevelser fra dette barske klimaet har vi forsøkt å skildre i bøkene, men det betyr ikke at vi selv foretrekker lange vintre med kulde måned etter måned.

I slutten av januar vinket vi farvel til Norge med kurs for Afrika, nærmere bestemt Agadir i Marokko. Vi er ikke alene om å søke tilflukt der, faktisk er det daglig nordiske tungemål å høre, på denne tiden flest pensjonister. Også for oss er dette i første rekke ferie, men samtidig er ikke det å skrive noe man kan legge bort, selv om man tar seg et par uker fri. Så på turen opp til fjellet med den gamle festningen, som ligger og våker over byen der solen nesten alltid skinner, skjer det nok at vi diskuterer hva som skal skje med våre rollefigurer, som sliter med sin tilværelse hjemme i vinterlandet. Og selvsagt i en helt annen tidsepoke enn vår, tider som på mange vis var mye mer krevende.

I Agadir kan man fortsatt se esel og kjerre i daglig bruk, til transport. Kameler ser man også, men de er mest ment for turister, som forventes å betale klekkelig for en runde på kamelryggen.

Vi har i serien vår alt vært innom Rørosmartnan. Den står for døren nå, med start nest siste tirsdag i februar. Les mer på bloggen vår, http://www.rosemalt.no/. I Agadir er det marked hele året, med boder og folkeliv som på et vis kan minne om Røros og det som skjer der i februar, men selvsagt med andre tungemål og andre varer.

Agadir MarokkoMange av de rettene som tilbys her, har nok sjelden stått på menyen på Røros, f.eks. blekksprut i rå utgave, slik vi fikk den servert som en del av dagens meny på en av strandrestaurantene i Agadir.

Nå vender vi straks nesen hjemover til Norge, forhåpentligvis vil varmen i kroppen vare til vi øyner at vårsolen for alvor begynner å få tak også hjemme.

 

 

 

Masse hilsener til alle de som leser serien vår, og alle her på serieliv.

Agadir Marokko

Annikki Øvergård