Dette er en variant av suppen marokkanerne bryter fasten med hver dag under ramadan. Det tar ca. 2½–3 timer å lage suppen, men det er verdt det. Og så lukter det så godt på kjøkkenet når den står og putrer og koker.
Til 4 personer trenger du:
2 l vann
50–100 g linser
100 g okse høyrygg skåret opp i små biter (kylling- eller lammekjøtt kan også brukes)
2 pakninger beef-fond fra Knorr
1 ss smør
1 selleristilk, finhakket
1 løk, finhakket
1 ss persille, finhakket
1 ss koriander, finhakket
400 g tomater, fjern skinnet og stilkfestet, moses i hurtigmikser
2 ts paprikapulver
¼ ts kanel
½ ts pepper
½ ts salt
Litt safran eller gurkemeie
La dette koke 1 time før du har i
400 g tomater, fjern skinnet og stilkfestet, moses i hurtigmikser
Når dette har kokt 15 minutter har du i
1 boks kikerter, skyll og fjern skallet
100 g spaghetti brukket i små biter
1 ss koriander, finhakket
Når suppen har kokt til sammen 1½ time jevnes den med 3 ss hvetemel/3–4 ts johannesbrødkjernemel rørt ut i vann. La suppen koke opp og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Suppen serveres med dadler. Det går fint an å fryse den hvis du får noe til overs.
Bismillah!