Bildene til Rosehagen blir til!

Illustratør- og designerduoen Smaapigerne trakterer en mengde forskjellige uttrykk og stilarter og har opp gjennom årene jobbet med et bredt spekter av oppdragsgivere, fra forlag til reklamebyråer og offentlige etater, for trykk, digitalt og animasjon. Vi tegner, fotograferer, scanner, klipper og limer for å få frem det uttrykket vi trenger til forskjellige oppdrag.

Serieromaner var imidlertid ukjent terreng for oss da en representant for Cappelen Damm tok kontakt.

Jeg husker at vi spurte dem om de hadde sett hjemmesiden vår og var klar over at romanforsider var litt utenfor vårt vanlige virkeområde…

«Jeg ser at dere kan tegne, så dette blir sikkert bra!» var responsen.

Da var det ikke annet å gjøre enn å slå til på prøvetegning. Sant å si ble vi både smigret og nysgjerrige av forespørselen. Telefonen med tilslag på jobben fikk vi i skiheiskø en vinterdag på Tryvann, og så var vi igang!

Siden har det blitt 60 Rosehagen-omslag, og vi har blitt glad i Emily og alle hennes menn og eskapader…

Til hovedpersonen Emily rekrutterte vi underskjønne klesdesigner Christina Lovery (http://www.christinalovery.com) som på den tiden delte studio med oss.

pigerne1Christina blir Emily

Vi har hatt mange morsomme fotoshoots sammen. Den hardt prøvde modellen har «druknet» på gulvet, rømt fra fiender i regnfulle smug og rodd på opprørt hav; alt i relativt trygge studioomgivelser. Instruksen krever gjerne at 5-6 konfliktfylte følelser skal formidles samtidig, så her må vi bare ta hatten av for Christinas skuespillertalent og uttrykksfulle ansikt. -Og husk: du skal alltid være vakker!

pigerne2Den alltid proffe modellen holder maska gjennom alle prøvelser.

 

Til «røkla»; det vil si alle andre enn Emily, bruker vi stort sett hverandre som modeller. Deretter er det «bare» å skifte kjønn/høyde/trikotasje og så videre til Kaja eller Sissel har antatt form som eldre herre, erke-Nemesis eller kjekk beiler.

pigerne3Multiple personligheter for Kaja. Fra layoutskisse til ferdig forside.

pigerne4Håvard og Christina «stare out». Vi har venteliste med
håpefulle modeller som ønsker å se «seg selv» i bladhyllene. For
denne modellen ble det «extreme make-over», men han var likevel
storfornøyd med håndlikheten!

De andre gjengangerne er basert på et knippe kjente fjes. Når vi benytter oss av kjendismodeller plukket fra nett, bruker vi alltid 2-3 forskjellige som vi  blander godt for å unngå gjenkjennelse. Det skal jo være karakteren vi ser, og ikke en skuespiller…

Til andre romanserier vi har illustrert har vi også denne blandingen av modeller og «fotofjes».

Etter fotografering tar det virkelige arbeidet til med klipp, lim og digital fargelegging og maling i Photoshop. Vi benytter oss av både foto og digital maling (wacombrett & penn), og nettet støvsuges for referansemateriale til tidsriktige rekvisitter, trikotasje og frisyrer.

Det er morsomt å se bildene fra fotoshoots i etterkant. I bakgrunnen går arbeidsdagen og studiolivet sin vante gang, mens underlige ting skjer i forgrunnen.

pigerne5Modellen lever seg inn i handlingen & kontorlivet går sin gang.

Vi legger alltid ved plasseringsanvisning og fargeanbefaling til ramme på bøkene. Det er jo en fordel at rammefargen passer illustrasjonen og ikke slår den ihjel. Helst vil vi ha full kontroll!

Fremdeles er vårt virke mest knyttet til andre områder/disipliner enn romanforsider, men disse forsidene er «illustrasjonsgren» vi har mye moro med.

Nysgjerrige må gjerne ta en kikk på nettsidene våre www.smaapigerne.no

Hos Smaapigerne kan dessuten alle få sjansen til å bli vakre «heltinner»: På sidelinja driver vi med PinUp portretter av ekte jenter og damer. Disse er populære gaver til kjæresten, venninner (fortrinnsvis et bilde av dem…) eller til en selv. En dag skal vi vel også komme så langt som til å portrettere oss selv…

Foreløpig ser vi slik ut:pigerne6

Ikke så smaa Piger: Sissel & Kaja