Min drømmeferie – Del 2

Her er fortsettelsen på hvor forfatterne våre helst ville reist på sin drømmeferie. Husk at drømmereisen nå også kan bli din på hjemmesiden vår.

mallorcacropEva Stensrud  – Storgårdsfolk
Min drømmeferie går til et sted hvor det er stille. Med tamme fugler som spiser av hånden, hvor jeg kan se sjøen glitre i turkis mellom pinjene. Hvor jeg våkner av lyden av dønninger mot klippene på stranden. Dette stedet anger av varm furu og salt sjø. I skogen finnes stier hvor det vokser ville orkideer om våren. Strendene her er kritthvite, rene og ofte langgrunne. Mange av dem er nesten hemmelige og så å si folketomme. Det finnes høye fjell en times biltur unna, fjell som er paradis for vandrere. Markedene her bugner av fersk, solmoden frukt og grønnsaker, deilige oster og lokal kvalitetsvin. Menneskene er blide og vennlige. Her kan jeg arbeide, bade, sykle, ri, gå turer og drikke vin. Og senke skuldrene. Leiligheten min, Casa Turquesa, ligger ved bukten Cala Burgit på Mallorca. Reiser dit i april og kan nesten ikke vente. Bildet er Evas eget.

Stockholm cityJeanette Semb – Skjærgårdsliv
Jeg tenker at min drømmeferie må være å reise til Stockholm, der min pappa bor. Familien og jeg bruker å reise dit en uke hver sommer. Som regel er det sol og varmt, har ikke særlig mange minner om regn og ruskevær. I år har vi tenkt å gå på Abba-museet og gleder oss masse til det!

Christin Grilstad Prøis – Livets lenker
Når jeg tenker «drømmeferie», tenker jeg på steder jeg ennå ikke har vært, men som jeg håper at jeg engang får oppleve, og det er nok av plasser å drømme seg bort til. Faktisk gjør jeg det hele tiden. Aller mest drømmer jeg om Goa. Samt å få oppleve nordlyset. En drømmeferie som er gjennomført, er definitivt Jamaica. Et helt land fullt av flotte folk. Man er langt hjemmefra når man er på Jamaica, og opplevelsene står i kø – om man er åpen for det som er litt annerledes, og ikke ønsker charterturopplevelser.

Merete Lien – Rosehagen
Drømmeferien tidlig i mars må være Nice. Der er våren kommet, og rosene blomstrer. Byen er en perfekt blanding av hav, strand og vakre bygater – både i den italienske gamlebyen og i den mer franske delen med elegante hus og parker fra rundt 1900 – «la belle époque». Jeg ville ha spasert på promenaden og sett lyset skifte over Middelhavet, gått i trange smug i gamlebyen og tatt trappene opp til fossen og utsikten på Collinehøyden. Og så ville jeg ha sett for meg Jenny og Konstanse fra Rosehagen – som begge fra tid til annen oppholder seg i Nice.

fjellheimen1Jan Erik Øvergård – Rosemalt
Kanskje har det noe med alder å gjøre, at man drømmer seg sjeldnere bort til fjerne reisemål, storbyer, sandstrender, støyende steder med andre kulturer. I stedet drømmer man seg tilbake til det opprinnelige, skogen, fjellet og stillheten. Jeg er glad det er en drøm som kan gå i oppfyllelse, hvert år.

Ellinor Rafaelsen – Nye horisonter
Etter å ha reist i 55 land i verden, har jeg selvfølgelig enkelte reisemål som skiller seg ut. Som jeg vil tilbake til. Savannen i Kenya er et av dem. Grand Canyon et annet. Likevel er det Sør- og Mellom-Amerika som nå trekker meg mest. Kanskje fordi det er så store områder at jeg vet jeg klarer aldri å få se og oppleve alt. Men jeg har alltid vært fascinert av jungelen og livet der. Fikk en smakebit inne i regnskogen i Argentina i fjor vår. Så et elvecruise langs Amazonas er forlokkende. Også Peru. Menneskene, fargene, fjellene, smilene – både med og uten tenner … Jeg sier ikke mer …

Jane Mysen – Flammedans
Jeg er som så mange andre glad i å reise, men er ikke spesielt opptatt av storbyer og andre tett befolkede områder. Min fineste ferie hadde jeg på Island, hvor jeg i ti dager kjørte omkring på øya og opplevde den storslagne naturen på nært hold. For hver sving kunne jeg nyte noe nytt og spennende: isbreer, fosser, islandshester, geysirer, laguner, ørkenområder, frodige fjell og daler. Derfor er jeg fascinert av Island og kommer til å reise dit igjen. Jeg kan vanskelig tenke meg et mer interessant reisemål.

sicilyYvonne Andersen – Årringer
Min drømmeferie går til Taormina på Sicilia. Jeg vil gå ut på en sitronbalkong og drikke espresso i morgensolen, oppleve en lidenskapelig italiensk opera i uteamfiet og bade i Middelhavet. Har begynt på italiensk språkkurs og sier til meg selv: Buon viaggio. Bildet er Yvonnes eget.
 

For å benytte deg av de Elleville tilbudene på nettsiden vår, og være med i trekningen av reisegavekort: Klikk her.