Evige favoritter

Vi har samlet et knippe minneverdige serier. Kanskje en av disse er nettopp din favoritt? Mange av de eldre, elskede seriene våre finnes fortsatt som komplett pakke, eller som en såkalt ebok, selv om det er noen år siden de ble gitt ut.

Cornelia 1Cornelia av Christin Grilstad Prøis
Serien starter i Kristiania i 1878, da søstrene Cornelia og Rakel kommer til byen for å tjene hos en velbeslått arkitekt. Men tiden som tjenestepike blir ganske annerledes enn Cornelia hadde tenkt. Herren i huset lever et utsvevende liv blant kunstnerne i Kristiania, og han kaster sine øyne på Cornelia.
Den overdådige velstanden, de fine kjolene, sølvbestikket og de vakre maleriene er nær ved å ta pusten fra henne. Alt er så annerledes enn det hun er vant med, og arkitekten selv er så flott at hun knapt tør å se i hans retning.
Kan kjøpes som ebok.

 

Lien-Barn av stormen-1 (Villrosetid)001Barn av stormen av Merete Lien
Jomfruland, 1790. Losdatteren Agnete elsker friheten. Hun elsker Jomfruland, øya hun bor på, og hun elsker det ville havet. Men mest av alt elsker hun jegeren Johannes. Han ser på Agnete og får henne til å skjelve av frykt og forventning. Men samtidig ser hun bilder av en rasende storm og av en mørkhåret, fremmed mann som ligger livløs på stranden. Agnete vet at hans skjebne er knyttet til hennes.
Kan kjøpes som komplett pakke.

 

 

 

Hansine_kakeFiolsteinen av Inger Harriet Hegstad
Kongsvingertraktene på 1800-tallet.
En nyfødt jente blir funnet etterlatt på Grønvoll gård. Gurine tar til seg barnet, som er av taterslekt. Hansine er vakker og snill, men hun er annerledes. Mange legger henne for hat, og snart begynner det å skje ulykker.
Kan kjøpes som komplett pakke.

 

 

 

Ingebjorg Olavsdatter1Ingebjørg Olavsdatter av Frid Ingulstad 
Året er 1352. Svartedauden har herjet i Norge og lagt store deler av landet øde. I en utpint bygd i Eidsvoll sogn lever odelsjenta Ingebjørg. Hun er ung, sterk og vakker, men lever i en tid der mennene er få. Ingebjørgs døende mor testamenterer henne til Nonneseter kloster, uten å vite at datteren bærer et lite liv under hjertet …
Ingebjørg er ute og rir i skogen da hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden pestens dager.
Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – og en forbannelse.
Kan kjøpes som ebok.

 

Lassjenta1Lass-jenta av Berit Elisabeth Sandviken
Bli kjent med Barbra fra Julsruddalen – en ung kvinne i en manns verden.
Sagmester Olsens datter er seksten år den sommeren hun rømmer hjemmefra. Barbra bærer på en farlig hemmelighet hun ikke kan dele med noen. Hun vet bare at hun må forlate barndomshjemmet for alltid.
Kan kjøpes som ebok.

 

 

 

Bode-Arvesynd-1 (Skjebnemote)001Arvesynd av Anne-Lise Boge
Bøkene om Mali på Stornes har på en eventyrlig måte truffet leserne midt i hjertet. Anne-Lise Boge har fanget den norske bondesjela og omsatt den til lett og godt lesestoff.
Bare 19 år gammel lar den vakre fattigjenta Mali seg «selge» som brud til bygdas rikeste ungkar. Bare på den måten kan hun forhindre at familien hennes mister gård og grunn. Men det tar ikke lang tid før ekteskapet med Johan Stornes blir uutholdelig. Mali gjør sitt beste for å holde ut, men hun går stadig med en lengsel etter ekte kjærlighet.
En dag kommer taterne til gårds. Da skjer det som legger grunnlaget for selve «arvesynden», som Mali og hennes familie må slite med hele livet.
Kan kjøpes som komplett pakke