Sønnavind over Sagene 30.5.

SønnavindutstillingSiste lørdag i mai håper vi på godt vær og mild bris sørfra over Akerselva og Sagene. Da åpner en utstilling i Hønse-Lovisas hus, Sandakerveien 2, like ved Beierbrua over Akerselva.

Hønse-Lovisa er en person fra Oskar Braatens fortellinger. Hennes hus er i dag en kafé og et kulturelt samlingspunkt for Sagene bydel, for Oslo – og for alle som følger Frid Ingulstads Sønnavind-serie. I dette huset, som i serien kalles verksmesterboligen, bodde Elise og familien en tid.

Lørdag 30. mai er alle velkomne til Hønse-Lovisas hus. Her vil det være mulig å treffe Frid Ingulstad, gå en liten tur langs elva og oppleve miljøer, hus og steder som blir beskrevet i Sønnavind-serien. Forfatteren og forlaget har laget et eget kart over området med informasjon om både serien og lokalhistorien. Kartet får premiere denne dagen.

Dessuten vil det lille, koselige husets ulike kriker og kroker bære preg av Elise, Sønnavind og tiden hun levde i for hundre år siden. Bilder og gjenstander fra Elises liv og tid er utstilt. Og som sagt: Forfatter Frid Ingulstad vil selv være til stede, fortelle fra gamle dager, prate med lesere, svare på spørsmål, signere og dele ut bøker.

Kl. 11.30 Start for en guidet vandring på Sagene og langs Akerselva

Kl. 13.00 Åpning av utstillingen «Elises liv», sang og musikk

 

Velkommen!