Havets datter

Lanseringen av Breidablikk er nå like rundt hjørnet! I nedtellingen til lanseringsdagen har vi tatt en nærmere titt på en av våre bestselgerserier som også er ført i pennen av Trine Angelsen, Havets datter.

Elisabeth er født ute i havgapet i Lofoten og vokser opp på et fattigslig bruk med familien sin. 16 år gammel blir hun sendt til den store gården Dalsrud lenger inne i landet. Her blir hun tjenestepike og utsatt for den grusomme oppførselen til glupske Leonard Dalsrud. Vi følger Elisabeth og gamlekjæresten Jens gjennom det harde livet i Lofoten på 1880-tallet. Gjennom kjærlighet, motgang, dramatikk og lidenskap.

Elisabeth lot blikket gli over de små, grå stuene under Lofotveggen, mens hun knuget den slitte kofferten i hånden. Seksten år var hun, og skulle ta arbeid som taus på storgården Dalsrud. Hun hadde aldri vært borte fra barndomshjemmet før, og kjente at hun sitret av forventning og frihetstrang. Samtidig var hun fylt av en mørk forutanelse…

Elisabeth sto på tunet til Dalsrud. Hun så på det store huset og ble med ett fylt av en uforklarlig angst. Det var som om huset hånflirte mot henne og sa at nå var det ingen vei tilbake. Blikket hennes ble dratt mot loftsvinduene og hjertet gjorde et byks i brystet. En ung kvinne stirret rett på henne. Blikket var inntrengende, huden voksblek. Hun ristet sakte på hodet, som for å si: «Nu har æ advart dæ, det her e din siste sjanse».

Havets datter av Trine Angelsen er en av tidenes største seriesuksesser. Titusener fulgte den dramatiske reisen til Elisabeth, og bøkene ble trykket opp i til sammen 2,3 millioner eksemplarer. Papirutgave av bøkene har vi ikke lenger i salg, men de er foreviget som E-bøker du kan laste ned og lese på nettbrett eller lesebrett.

E-bøkene av Havets datter finner du her.

Breidablikk lanseres i Fauske 6. juli, på Trines 50-årsdag.

HD3