Sjokoladeiskrem på pinne

Har du noen i husholdningen som er glad i is? Sommer er iskremsesong, og nå kan du lage den selv!

til ca. 6 pinner trenger du:

ILores_hjemmelaget isskrem
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
3 eggeplommer
¾ dl sukker
75 g mørk sjokolade, 54–68 %

Til å dyppe i
100 g mørk sjokolade, 54–68 %
1 dl kokosmasse og hakkede hasselnøtter

 
Kok opp melk og kremfløte i en rustfri
kjele. Visp eggeplommer og sukker til
eggedosis. Hell den varme fløtemelken
oppi i en tynn stråle under stadig visping.
Hell massen tilbake i kjelen og sett
den over varmen igjen, pass på at den
ikke brenner seg. Visp kraftig til massen
begynner å tykne ved 85 °C.

Hell ismassen i en bolle. Hakk sjokoladen
og rør den inn i den varme ismassen
og rør til alt har smeltet. La massen
bli avkjølt, kjør den i ismaskinen
og fyll den i isformer ved hjelp av en
engangssprøytepose.

Sett formene i fryseren i et par timer.
Når iskremen har begynt å stivne, men
ikke er helt frossen, setter du i ispinner.
La formene stå i fryseren natten over. Ta
formene ut av fryseren. Dypp dem raskt i
varmt vann, ta isen ut av formene og legg
dem på et brett med matpapir. Sett brettet
i fryseren. Hakk og smelt sjokoladen til
dyppingen. Dypp toppen av pinneisene i
sjokolade og deretter straks i kokosmasse
og hakkede hasselnøtter.

Flere supergode oppskrifter på hjemmelaget iskrem og sorbet finner du i boken Hjemmelaget is av Elisabeth Johansson.