En sommerhilsen

Jeg er junibarn og elsker den lyse årstiden. Våren og sommeren er min favorittid, da lader jeg opp til vinter og mørketid. Og når den varme sommerkvelden smyger dagen inn i sitt myke favntak, da er det godt å være til. Jeg er mye ute om sommeren, jeg går lange turer i skogen, hvis jeg ikke ligger på magen i en blomstereng og tar bilder av småkryp og planter. Når jeg ikke skriver, bruker jeg mye av fritiden min på å fotografere. Foto er en lidenskap, og om sommeren vrimler det av motiver. Jeg ser verden på en annen måte gjennom fotolinsa. Det å være i naturen er også rekreasjon for meg. Jeg slapper av og får nye krefter.

sommerAkershus_L1050662-(2)

Sommerkvelder er perfekte til å sitte og lese i. Når det skumrer, tenner jeg små lykter på verandaen og sitter og leser, så sant det ikke regner. En bok jeg vil anbefale er Ulveøya, skrevet av Lajla Rolstad. Dette er en selvbiografi og handler om Lajla som reiser alene ut i ødemarka i Canada. I mange år har hun vært innlagt på sykehus for depresjoner og angst, og legen forespeiler henne et skjermet liv uten store påkjenninger og følelsesmessige belastninger ved siden av medisiner. Men må hun leve slik resten av sitt liv, spør hun seg selv. Hun bestiller flybilletter til Canada, og i noen år tilbringer hun lengre perioder der. Hun møter mennesker som lever utenfor samfunnet i utkantstrøk, pelsjegere, cowboyer, eventyrere og medisinmenn. Hun tilbringer en vinter alene som vaktmester på et isolert og vinterstengt turiststed med ulver, grizzlybjørner og fremmede menn som naboer. Boken er en tankevekker. Man klarer det man vil. Vi vokser som mennesker når vi møter utfordringer som krever litt mer av oss.

amm

 

Jeg vil ønske alle en fin sommer. Nyt hver dag av den. Det skal jeg gjøre!