Lisas sjokoladekake

SjokoladekakeJeg foretrekker sjokoladekake fremfor alle andre kaker, og heldigvis har jeg en oppskrift på en riktig god som er kjapp å lage:

2 plater mørk kokesjokolade
200 g margarin eller smør
4 egg
2 dl sukker
2,5 dl mel
1 ts bakepulver

Glasur

Del kokesjokoladene i biter og smelt dem sammen med margarinen/smøret.
Pisk egg og sukker sammen (eggedosis).
Bland sjokoladeblandingen i eggedosisen.
Tilsett mel og bakepulver, og bland forsiktig med sleiv.
Smør formen og ha i røren.
Stekes midt i ovnen på 180˚ i ca. 30 min.

Kaken kan spises med en gang, men er best om den får stå natten over i kjøleskap.

Holder seg en uke i kjøleskap og kan fryses. Kjernen kan gjerne være litt klissete. Min form er ca. 30 x 18 cm, men kaken kan bakes i nesten hva som helst (har også bakt den rund, bare pass på steketiden.)

Jeg foretrekker kaken uten glasur og mener den er saftig nok med alle sine godsaker, men til festlige anledninger eller sære familiemedlemmer (noen ganger kombinert), blander jeg sammen smeltet smør, melis og et par spiseskjeer kakaopulver og kaffe og pynter med noe barna liker.

Kake