1 million Soloppgang-bøker!

Soloppgang 27
Nydelig omslag

Gratulerer, Jorunn Johansen og alle hennes lesere. Nå er bok 27 av Soloppgang i salg, og med det har vi trykket 1 million bøker i serien!

Det er ikke mange forfattere som kan skryte av 1 million eksemplarer bøker, men for Jorunn er ikke dette første gang. Også med den forrige serien hennes, Fossefall, nådde hun dette magiske tallet. Likevel er Jorunn svært ydmyk og uendelig glad. Det at hun har så mange og gode lesere, betyr alt for henne.

Når du leser Jorunns bøker, blir du kjent med Jorunn også. Det er fordi hun gir så mye av seg selv i historiene sine. I anledning millionfeiringen har vi stilt noen spørsmål for å bli enda bedre kjent med henne:

– Hva er favorittfargen din?
Blå.

– Hvilket dyr liker du best?
Hester og hunder.

– Hva er livretten din?
Pinnekjøtt.

Jorunn Johansen
Lykkelig forfatter

– Er det noe du bare ikke kan klare deg uten?
Hundene, barna og barnebarna mine.

– Hva liker du å lese?
Før leste jeg mye krim og selvfølgelig kjærlighetsromaner. Jeg var så romantisk, men er det også i dag. Nå leser jeg ingenting. Om kveldene slapper jeg heller av med en god TV-serie.

– Hvorfor begynte du å skrive bøker?
Jeg hadde lest en hel del bøker i mange år. Og ofte tenkte jeg at jeg hadde lyst til å prøve å skrive. Men med fire barn og jobb ble det bare med drømmen. Likevel likte jeg å skrive dikt før jeg fikk barn, og jeg har fortsatt en diktmappe i skuffen. En dag satt jeg i sofaen og tenkte på oldemor. Hun fortalte meg historier fra Finnskogen de gangene jeg lå over hos henne i en svart skapseng. Der og da bestemte jeg meg for å begynne å skrive. Jeg hadde tid, og jeg følte at jeg var moden nok til å prøve meg på utfordringen. Ungene hadde også begynt å bli store. Jeg satte meg ned med iver og glød, og det tok ikke lang tid før Fossefall fikk liv. Jeg skrev Fossefall til minne om oldemor, fordi hun betydde så mye for meg. Hun fortalte historiene, slik at jeg kunne skrive om det og fortelle om Finnskogen til andre.

Jorunn Johansen
Slik begynte det med Soloppgang i 2013.

– Hva er det beste med å skrive Soloppgang?

Det er viktig for meg at historiene er fra oldemors trakter. Finnskogen er en stor del av meg. Og Kongsvinger. Men det aller beste er menneskene mine. Jeg blir selv forelsket når de blir det, og jeg gråter når de gråter. Jeg er spesielt glad i Andrine og Isak, men jeg har også falt veldig for Inga.

Gullskogen
Gullskogen

– Hvis du skulle vært én av personene i Soloppgang, hvem ville du valgt da?

Maja, fordi hun elsker skogen like høyt som meg.

– Hvis du skulle levd i en annen tid, når ville du helst ha levd?

Da ville jeg ha levd på 1800-tallet og danset sammen med oldemor på gresslettene på Finnskogen.

Tusen takk, Jorunn, for all lesegleden du gir!

Fantastisk natur
Fantastisk natur
Jorunn_Johansen
Nå skal 1 million feires!