Min hobby: Trine Angelsen

Trine med hund_cropHar du en hobby? Kanskje du samler på frimerker eller er glad i å strikke? Her forteller Trine Angelsen, forfatteren av Breidablikk, hva hennes hobby er!

Da jeg var fem år, døde min oldemor og jeg fikk arve et gullfarget krusifiks. Det ble straks hengt opp på rommet mitt og jeg var svært stolt av denne finge tingen.  Med unger er jo litt … Hva skal jeg si?… Uvøren? Så en dag ble jeg nysgjerrig på om Jesus hadde rumpe. Dermed løsnet jeg de små mutrene som armer og bein var festet med, og befridde ham fra korset.

Jo da, han hadde det, og så ut som de fleste andre! Men både skruer og mutre ble rotet bort, de var jo så bitte små. For at ingen voksne skulle oppdage min ugjerning, knøt jeg Jesus fast med sytråd og håpet det beste. Det ble helt sikkert oppdaget, men hva som skjedde har jeg glemt.

Men interessen for gamle ting har holdt seg, og som voksen har jeg samlet rimelig mye. En tid var det møbler, men slikt tar jo plass, og dermed gikk jeg over til små kopper. Det startet med én, som pappa fikk av sin bestemor da han var liten (samme damen som jeg arvet krusifikset av) Den er hvit med påmalt Snil gut (med en l og en t).

IMG_1339

Jeg kjøper aldri store mengder, og heller ikke hva som helst. Jeg må falle for hver enkelt av dem. Føle at den virkelig roper på meg fra en av glassmontrene eller hyllen på antikvitetsbutikken. Den største er 7 1/2 cm, den minste 1/2 cm og sitter på en ring.

Foruten å samle på gamle ting har jeg hund, hest og strikking som interesserer meg. Men fra jeg var liten har jeg også drømt om et stort dukkehus. Et slikt man har stående til pynt, med masse små rom som skal tapeteseres, males, fylles med ursmå møbler, pynteting og annet. Kanskje anskaffer jeg meg et sånt? Det er er aldri for sent med en hobby.