Reisende innen litteratur

I blant er jeg så heldig at jeg får være reisende innen litteratur, og i forrige uke besøkte jeg Kvinnherad bibliotek på Husnes.

Dag 1 var et litt annerledes forfatterbesøk for barn i forbindelse med en leselystkampanje. Slike kampanjer for de yngste leserne er superbra! Det å sette fokus på gode litterære opplevelser i ung alder, motivere barn til lesing og vise dem veien inn i litteraturens verden, er viktig. Barn helt ned i treårsalderen er nettbrett- og spillbrukere, den digitale verden sluker de yngste, og derfor har vi en større jobb enn før med å motivere barn til å bli lesere.

Dag 2 på Vestlandet gikk med til et foredrag om serielitteratur. Det er alltid spennende å møte voksne lesere, og også denne gangen var det et blandet publikum. Noen var lesere av Livets lenker, noen leste andre serier, og noen leste ikke serielitteratur. Jeg fortalte om veien frem til utgivelse av min første bok, som var en barnebok, og deretter om overgangen fra barnebøker til serieskriving, og hva som må til for å forme et serieunivers.

Takk for meg, Kvinnherad bibliotek! Det er alltid fint å besøke biblioteksnorge. 🙂

livets lenker bøker