Min uke – Trine Angelsen

Hvordan ser en uke ut for en serieforfatter? Trine Angelsen skriver Breidablikk, og her er hennes dagbok fra uke 40! 

Mandag
Første dag i en ny uke er alltid spennende. Noen ganger har jeg ting jeg gruer til, andre uker gledelige hendelser som venter. Men siden jeg ikke har synske evner, må jeg bare la det stå til og vente på hva som skjer. Det jeg likevel tror vil skje, er at jeg får tilbakemelding på et manus jeg har sendt, og muligens pakke fra det store utland. Første post på programmet er å gjøre rent til hesten min, deretter begynne på synopsis (sammendrag) til neste manus.

Trine og Dennis
Trine og Dennis

Tirsdag
Dagen startet med et migreneanfall. Så da lå vi halve dagen som mørkets fyrster (eller som han Bårr i Bekkmørtna?) bak fortrukne gardiner. «Vi» er altså dachsen Dennis og jeg. Han er alltid med når slikt skjer og skulle vært levert på blå resept. Utrolig mye trøst i den lille figuren når jeg seriøst tror hodet mitt skal eksplodere. Om en knappenål faller, føles det som huset går i staver.

Resten av dagen hadde jeg kun god, gammeldags haupine, var noe sliten, men fikk skrevet litt mer synopsis. Jeg nærmer meg nå halvveis. Dramatiske ting skjer både i prestegården og Breidablikk. Senere må jeg ta en tur til Betsy og Tora også. De to søstrene får vel sjokk når de får høre siste nytt.

Så fikk jeg forsyne meg pakke fra det store utland. Bitte små møbler til miniatyr-huset jeg planlegger. Kjempestas. Det veide opp for alle vondter tidligere på dagen.

Et uvær herjer over Nord-Norge. Her pisker regnet mot vinduene og skogen står i offside mot vinden. Da er det godt å tenke på at Melle og kompani står tørt og varmt i stallen.

Møbler
Bitte små møbler!

Onsdag
Siste dagen i september (hvor ble alle dagene av?) og styggværet fortsetter. Med andre ord ingen planer om ridetur med Melle. Dro likevel i stallen, men der hadde snille folk rengjort hybelen hennes. Så ble det heller noen minutter med småprat, som alltid er like hyggelig.

Hjemme igjen ble det mange timer foran pc-skjermen. Sammendraget ble sendt til redaktøren min, og like etter kom rettet manus fra henne.

Det er like nifst hver gang. Som å gå opp til en stor eksamen 6-7 ganger i året. Noen skriveleifer var det, foruten at jeg måtte sjekke Norges lover fra midten av 1800-tallet en gang til. Bare for å være sikker. Men når jeg får kommentarer i margen som «Her er det duket for masse god baluba» og «Dette kan bli riktig så spennende og dramatisk» … Da tar jeg meg selv i å glise bredt av glede. Fikk også beskjed at sammendraget var greit. Lykke!

Kontor
Utsikten fra Trines kontor

Torsdag
Etter stallrunden var det rett hjem for å rette manus. Det kunne vært fint med en ridetur, for kroppen min er stiv og støl. Men med det været vi fortsatt har, skal jeg skåne Melle for det. Visste du forresten at de eneste musklene man ikke bruker når man rir, er i armene? Nå har jeg hatt hest i over åtte år, så hvorfor har jeg ikke en supersterk og muskuløs kropp? Hmm…

Etter at manus var rettet og returnert, tok jeg en tidlig helgevask. Holdt på til det var kveld, og flata deretter ut på sofaen. Rimelig vondt i hooode, skulder, kne og tå, kne og tååå…

Fredag
Helt ærlig kunne jeg godt tenkt meg en lang og avslappende fridag. Men nå er det jo en gang sånn at det jeg ikke jobber inn én dag, må jeg ta dobbelt av neste dag. Nyvasket kåntår (kåntår høres finere ut enn kontor, ikke sant?), ny bok skal lages og jeg hadde ny kladdebok klar. Det må jeg alltid ha. Altså en ny notatbok til hvert manus. Denne var med ugler og masse glitter. Kjøpt på Nille. Regnet dundret i bakken og tåka hang helt ned på vindusbrettet, så jeg tente noen lys og startet optimistisk. Noen sider ble det, og dagen ble belønnet med et helt nytt strikketøy. Heldige meg er farmor til en gutt som snart blir ett år. Nå har han en superflink strikkemormor også, så jeg forhørte meg først med foreldrene hva poden ønsket seg. Det landet på en genser.

Kåntår
Trines kåntår
Manus og uglebok
Manus og uglebok

Lørdag
Er blitt forkjøla, men takk og lov ikke den alvorlige manneforkjølelsen. Denne er ikke verre enn at jeg tok en butikk og kafé-runde. Kjøpte konvolutter og annet kåntårstjæsj. Foruten litt ting og tang som jeg kan få bruk til i miniatyrhuset jeg planlegger. Fant sannelig noen research-bøker også og gleder meg til å bla i dem. Så trengte jeg en ny ansiktskrem. Reklamen lover oppstrammende, rynkefri hud med ny glød. Etter flere år med denne (og andre) kremer, viser speilet at aldringsprosessen jobber på spreng. Likevel smører jeg tjukt på og er evig optimist.

Noe jobbing ble det før kvelden senket seg. Da var det fram med ny-strikketøyet, bena høyt hevet og bare avslapping.

Søndag
Sto opp klokka 07.00 for å jobbe. Det er på første halvdel av dagen jeg arbeider best, særskilt tidlig om morgenen. Når det fortsatt er litt mørkt ute, jeg kan tenne levende lys og har en følelse av at hele verden sover. Da har jeg ennå ikke fått noen inntrykk som forstyrrer, og noterer som en gal i kladdeboka (den med ugler og glitter). Når mange nok sider er fylt opp, skriver jeg inn på pc.

Gubben laget middag i dag. Stekt torsk smakte helt fortreffelig.

Utover ettermiddagen ble det en del strikking og notering i den før nevnte ugleboka. Regnet fortsatte, men vinden var løyet. Er visstnok lovet fint vær etter hvert, så jeg får se. Kanskje blir det tur med Melle en av dagene. Ser uansett fram til en ny og ubrukt uke.

Fauske
Flott i Fauske!