En hyllest til lesegledens ambassadører  

Det er festlig å lansere en ny bokserie. Redaksjon og markedsavdeling byr på pen kake, avisene skriver, forfatteren uttaler seg på radio. For ikke å snakke om signering, utdeling av bøker og møter med folk. Og leserne jubler og gratulerer på Facebook.

Men hva med hverdagen etterpå? Det er ikke så mye feiring rundt bok 5 eller 43, og derfor har vi lyst til å sende en ekstra hilsen til «lesegledens ambassadører», som trøstig finner på nye fortellinger til glede for alle oss som elsker å lese. En varm tanke til alle våre forfattere av NorskeSerier som bruker sine arbeidsdager (og noen netter) for at vi andre skal kunne kose oss i sofakroken med vår favorittbok.

_MG_3094

De forfatterne som nylig har opplevd festivitas og mye oppmerksomhet er Frid Ingulstad, Ellinor Rafaelsen og Trine Angelsen – både for sine bursdager og for sine serier Sønnavind, Veien hjem og Breidablikk. Og snart vil Anne Marie Meyer stå i sentrum, når Julie kommer ut.  I dag vil vi derfor sende en hilsen til alle de andre, som ikke har lansert bok i det siste, men som fortjener oppmerksomhet for sin innsats for lesegleden:

Elin Brend Johansen, «bokelskerinnen» som sitter og jobber med Alvestad 36 akkurat nå.

Jane Mysen, som er i gang med Flammedans 74, hvor Anna er like tøff og god som vanlig.

Synnøve Eriksen, som med Jordbærdamene har løftet drabantbylivet til nye høyder, og nå er i gang med sin bok 11.

Christin Grilstad Prøis, som har hatt en travel teatersommer, men som nå er i sving med Livets lenker 41.

Elisabeth Hammer, som kalte Misteltein 15 for «Avskjedens time», men som heldigvis skriver videre og nå er på bok 24.

Anne-Lise Boge, som har skrevet flere kapitler i Morshjerte 27, selv om hun lenge trodde bok 26 skulle bli den siste.

May Lis Ruus, som har tatt det lesende Bergen med storm (og regn!), og nå driver historisk forskning til Nattmannens datter 33.

020Y0420

Merete Lien, som i disse dager flytter inn i ny leilighet i Bergen, men som likevel klarer å samle tankene om Rosehagen 67.

Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård som pendler mellom Arvika og Oslo og pønsker ut nye intriger til Rosemalt 20.

Jeanette Semb som sitter i Drøbak og pønsker på et mulig fadermord i Skjærgårdsliv 23.

Jorunn Johansen, som kanskje akkurat nå er i sin hytte på Finnskogen for å få den rette, mystiske stemningen til å skrive Soloppgang 40.

Martine Strømsnes, som nettopp har klart å sy sammen handlingen i Sølvbåndet 15.

Yvonne Andersen, som sikkert står i vedboden og hugger vinterveden, samtidig som hun funderer på Siljas neste trekk i Årringer 26.

Dessuten har vi flere forfattere som er gang og skriver. De fortjener også en hilsen og en blomst, men deres prosjekter er fortsatt hemmelige. Og snart er det deres tur til å bli feiret og hyllet for sitt bidrag til norsk leseglede.

Tusen takk, alle sammen!

alleforfattere