I dag er det Julie og Anne Maries dag!

JulieEndelig har dagen kommet – første bok i Julie, Anne Marie Meyers nye serie, er i salg!

Vi har gledet oss til 19. oktober i mange måneder, og plutselig er dagen her. Julie er sendt ut til landets butikker og bokhandlere, i tillegg til alle våre abonnenter, og nå venter vi spent på å høre hva du synes!

I Anne Maries nye serie møter du Julie fra Kristiania, og i ettermiddag er det lansering i Julies by. Først er det kake og sprudlevann i forlagets bokhandel, før vi skal på byvandring for å lære mer om hovedstaden på Julies tid. Kanskje du skal være med? Vi gleder oss til å feire Julie med Anne Marie!

I et tidligere blogginnlegg har Anne Marie skrevet litt om historien bak Julie:

– Historien om Julie begynner i 1916; en tid da Kristiania var en av verdens fattigste byer. Selv om Norge var et nøytralt land under 1. verdenskrig, merket vi følgene likevel, i form av handelsblokader og en stadig voksende mangel på nødvendige matvarer, brensel og boliger. Svartebørshandelen blomstret, og som alltid under katastrofer og krig, var det noen få som tjente seg rike på at befolkningen sultet og frøs, forteller Anne Marie.

– Skulle jeg skrive om denne tiden måtte jeg gjøre det ved å prøve å se gjennom en ung jentes øyne og vennene hennes, og deres opplevelser. Deres lengsler og håp i en uhyre vanskelig tid, men som også la grunnlaget for den velstand vi nyter godt av i dag.

– Julie er en ung kvinne som blir formet til den hun er av tiden hun lever i. Hun er viljesterk, omsorgsfull og snill, men et tilfeldig møte forandrer alt. Det setter henne på harde prøver, men Julie gir ikke opp så lett. Hun har en usvikelig tro på at alt vil ordne seg til slutt.

– Jeg håper at dere lesere blir glad i Julie og vennene hennes, og at dere vil følge henne på hennes lange reise under og etter 1. verdenskrig. Hun er lett å bli glad i.

Utsikt-mot-slottet-slottsparken-Briskeby-og-Frogner.
Utsikt mot slottet i 1906. (Fotograf: Fredrik Blom-Olsen. Eier: Nasjonalbiblioteket)

Her kan du se lanseringsfilmen til Julie:

 

Har du lyst til å abonnere på Julie? Bli abonnent før 1. november: Få første bok i abonnementet + praktisk oppbevaringssett + bli med i trekningen av Supergavekortet på 10 000 kr! Klikk her for å abonnere.

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *